Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
ima se što za raditi

Pet stvari koje Veselin Vujović može raditi u hrvatskoj ''vukojeb...''

Kao pravi domaćini, red je da pomognemo savjetima izborniku slovenske reprezentacije Veselinu Vujoviću kada već sam nije napravio plan za svoje igrače i barem ''izguglao'' što sve može raditi na sjeveru Hrvatske.

Terme u Svetom Martinu na Muri

Slovenski izbornik Veselin Vujović opet je podigao dosta prašine svojim izjavama na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Ovaj put nije bjesnio na suce, ali se požalio na podužu stanku između utakmica protiv Danske (subota) i Španjolske (srijeda).

''Imamo četiri dana između Danske i Španjolske. Nikad nisam doživio toliku pauzu u karijeri na velikom natjecanju kao igrač i kao trener. Ne znam što da radimo toliko u ovoj vukojebini, Bogu iza leđa. Mislio sam pustiti igrače kući jedan dan jer smo blizu granice, ali sam odustao'', prenose Vujovićeve riječi slovenski mediji.

Kasnije je, rečeno sportskim žargonom, spustio loptu na zemlju,

''Prvo nisam znao kako da ispunimo dan, ali sam kasnije shvatio da su momci emotivno prazni nakon utakmice s Danskom. Kao da su im lađe potonule. Pa sam ih poslao na trening da se napune gorivom.''

Slovenski rukometaši Zagreb su plasmanom u skupinu I zamijenili malenim, ali kod nas poznatim Svetim Martinom na Muri. Tamo su i ostale reprezentacije koje igraju u Varaždinu u skupini II poput Njemačke, te Španjolske i Danske čiji su se rukometaši već udomaćili u pitoresknom Međimurju.

U Svetom Martinu na Muri pripremali su se brojni hrvatski sportaši i gotovo sve nacionalne reprezentacije. U tamošnjim Termama Sveti Martin sportaši uživaju u vrhunskim uvjetima, u što smo se uvjerili i sami izvještavajući s priprema brojnih sportaša. A uvjerili smo se i kako se tamo definitivno ima što za raditi.

Terme u Svetom Martinu na Muri Terme u Svetom Martinu na Muri

Savjeti za Vuju

Odabrali samo pet stvari koje će Vujoviću i ekipi pomoći da se opuste i vrate snagu za nastavak natjecanja u kojem im želimo sreću. Ovih 5 stvari mogu u laganom tempu odraditi u ta tri dana u pauzama između treninga, a kada malo bolje istraže Sveti Martin na Muri, ni tri dana im neće biti dosta! Fantje, uživajte!

Bildanje momčadskog duha

Izbornik Vujović više ne mora razmišljati kako uveseliti svoju ekipu. Neograničene mogućnosti koje se pružaju u međimurskom kraju sigurno će zadovoljiti svakog igrača. Adrenalinski park ispunjen preprekama od kojih će vam se ''tresti gaće'', zabavni ljudski stolni nogomet ili utrke na bregovima samo su neke od stvari koje će vas dobro zabaviti i povezati, a jedna od inovativnih opcija je i lov na zombije i krampuse.

Bicikliranje

U Međimurju slovenska reprezentacija može biciklirati na čak 700 kilometara dugim stazama. Kroz 12 mogućih ruta mogu proći i uz rijeku Muru, vidjeti, ali i osjetiti svježi zrak čiste prirode. Ovisno o tome koliki put žele preći, jedna od mogućnosti je i voziti se kroz sami centar Čakovca.

Accredo Centar Adrenalinski park

Vožnja ''quadovima'' 

Čari Međimurja mogu otkriti i tijekom noćne vožnje ''quadovima''. Tijekom off road avanture na ekstremnim dionicama, pravu dozu adrenalina pružit će im divlji teren. No, ne trebaju se brinuti, bit će osigurani od glave do pete jer tijekom vožnje moraju nositi podkapu, kacigu, rukavice i nepropusno odijelo. Sigurnost i zabava su zagarantirani.

Domaće međimurske recepture i kvalitetno vino

Nakon dana punog avanture i aktivnog odmora, vrijeme je i za gastronomske užitke. U Međimurju na svakom kutu možete kušati finu hranu. Od OPG-ova, vinarija i vinskih kuća do restorana i usputnih zalogaja. Naša preporuka je čakovečka Mundoaka u kojoj bivši natjecatelj Masterchefa Marko Palfi radi prava mala gastronomska čuda. Čakovec je samo na pola sata vožnje od Svetog Martina na Muri pa je naša preporuka da se odvoji malo vremena za posjet Mundoaki gdje se može uživati u tradicionalnim međimurskim namirnicama, ali na totalno ''uvrnuti'', moderni Palfijev način.

Relaksacija uz blagodati vode

Pravi odmor za dušu i tijelo oduvijek je čovjeku pružala voda, pogotovo ona ljekovitih svojstava. Izbornik slovenske reprezentacije možda nije znao da je ona u Međimurju zapravo ostatak Panonskog mora koje je na tom području postojalo prije više desetaka milijuna godina.

Na nju je početkom 20. stoljeća englesko-mađarska tvrtka naišla slučajno, tražeći naftu, no umjesto ''crnog zlata'' potekla je ljekovita voda! Samo nekoliko sati provedenih upravo u toj termomineralnoj vodi u bazenima Temple of Life u Termama Sveti Martin može pomoći slovenskim reprezentativcima da zaborave na sve brige s kojima su krenuli na rukometno prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider