Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šta im je napravio!?

Francuska iznenadila Norvešku u derbiju prvog kruga: Norvežani će imati noćne more zbog jednog čovjeka

U derbiju prvog kola Svjetskog prvenstva u Egiptu Francuska je iznenadila Norvešku i upisala pobjedu protiv jednog od favorita prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norveška je uoči početka svjetske smotre u Egiptu svrstana u najuži krug kandidata za zlato, no nakon prvog kruga bodovno stanje bit će joj na nuli. Velike zasluge za to idu Wesleyju Pardinu, koji je obranio 18 udaraca Norvežana i odveo Franusku do pobjede na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Francuzu su slavili rezultatom 28:24 i time napravili veliki korak ka tome da s maksimalnim brojem bodova uđu u drugi krug natjecanja. 

Bio je to okršaj osvajača medalja s posljednjeg SP-a u Njemačkoj i Danskoj gdje su Norvežani bili srebrni, a Francuzi brončani.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru (13:13), no u nastavku je Francuska na krilima sjajnog Wesley Pardina koji je sakupio čak 18 obrana bila bolja i zasluženo je osvojila prve bodove.

Najefikasniji u francuskim redovima bio je Kentin Mahe s devet, dok su Nedim Remili, Timothey N'Guessan i Hugo Descat zabili po četiri gola. Norvešku je vukao sjajni Sander Sagosen sa 10 golova.

U drugom susretu iz skupine Švicarska, koja je dan prije početka SP-a doznala da će nastupiti na turniru, nakon što su odustali Amerikanci, je iznenađujuće porazila Austriju s 28:25.

gol expired Červar prelomio s kojim igračima otvara Svjetsko prvenstvo: Karačić, Šego i još dvojica na tribinama divider

Švicarce su do slavlja predvodili Andy Schmid sa sedam, te Lenny Rubin i Cedrie Tynowski sa po šest golova, dok je u austrijskim redovima najefikasniji bio Robert Weber sa sedam golova.

U skupini G Švedska nije imala problema protiv Sjeverne Makedonija, koja je uskočila umjesto Češke, pobijedivši sa 32-20.

Hampus Wanne je zabio 11 golova za Švedsku, dok je Kiril Lazarov s pet golova bio najbolji u suparničkim redovima.

Slovenija je u skupini H otvorila turnir uvjerljivom 51:29 pobjedom protiv Južne Koreje.

Bila je to rekordna pobjeda slovenske reprezentacije na svjetskim prvenstvima, a naši susjedi su prvi put postigli više od 50 golova. Do sada su rekordne pobjede bile protiv Angole sa 42:25 u Francuskoj 2017. i protiv Kuvajta sa 34:17 u Tunisu 2005. godine.

Sloveniju su do pobjede predvodili Gajić s 10, te Janc s devet golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Kim sa šest golova.

U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija i Rusija su odigrali 32:32.

Bio je to zanimljiv dvoboj u kome su Bjelorusiji minimalno vodili gotovo cijelu utakmicu, da bi u zadnjoj sekundi njihov vratar Kišou obranio šut s krila Šiškareva.

Bjeloruse je predvodio Vailupau s 10 golova, a Ruse Soroka i Kosorotov sa šest pogodaka.

Najbolje tri izbrane vrste iz svake skupine idu u drugi dio natjecanja.

gol expired Drugi dan SP-a i već bizarnost: Slovenija zabila 51 pogodak, igračem utakmice proglašen strijelac - jednog divider

Rezultati susreta prvog kola Svjetskog prvenstva rukometaša u Egiptu.

SKUPINA E:
Austrija - Švicarska 25:28 (13:13)
Norveška - Francuska 24:28 (13:13)

SKUPINA F:
Alžir - Maroko 24:23 (8:15)
Portugal - Island 25:23 (11:10)

SKUPINA G:
Švedska - S.Makedonija 32:20 (16:11)

SKUPINA H:
Bjelorusija - Rusija 32:32 (15:15)
Slovenija - Južna Koreja 51:29 (25:16)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider