Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato tko upada umjesto njih

Kaos, a još nije ni počelo: Češka se povukla sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu!

Koronavirus je prouzročio prvu veliku nevolju organizatorima Svjetskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Češke se povlači i neće nastupiti na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu!

Vijest je objavio Češki rukometni savez, a razlog zbog kojeg je njihova reprezentacija otpala je veliki broj igrača koji su zaraženi koronavirusom. Točnije rečeno, njih 12 je bilo pozitivno na testiranju plus još neki članovi stručnog stožera.

"Čekali smo i konačnu odluku donijeli ovog utorka, nakon što smo shvatili da ne vidimo svjetlo na kraju tunela u ovoj situaciji", izjavio je Jaroslav Chvalny, predsjednik Češkog rukometnog saveza.

gol expired Ovo će mnoge začuditi: Najbolji pokazatelj gdje je pao Real i zašto tako žarko želi Mbappea divider

Njihov izbornik Jan Filip nije krio razočaranje:

"Ogromno je razočaranje. Još jučer smo vjerovali da ćemo putovati, ali situacija je vrlo nezadovoljavajuća i morali smo ovo prihvatiti. Ovo jako boli."

Umjesto Češke u skupini igrat će reprezentacija Sjeverne Makedonije koja je bila prva na IHF-ovoj listi potencijalnih zamjena.

U stanju pripravnosti Švicarci, Nizozemci, Srbi...

"Sjeverna Makedonija bila je u pripravnosti kako bi sudjelovala u slučaju da se neka momčad povuče u bilo kojem trenutku, a nedavno je imala nekoliko trening utakmica", kazao je jedan od čelnika SP-a Khaled Fathy.

Svjetsko prvenstvo još nije ni počeli, a organizatori su se već suočili s golemim problemima. Osim Češke, veliki broj zaraženih ima i reprezentacija Zelenortskih Otoka koja je još uvijek u Portugalu gdje je odradila pripreme i nije se zaputila prema Egiptu...

Međunarodna rukometna federacija (IHF) stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su (osim Sjeverne Makedonije koja je već uvrštena na Svjetsko prvenstvo) Švicarska, Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider