Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvakinja

Podravka u Dortmundu doživila jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti

Bio je to peti poraz hrvatskog sastava, te treća pobjeda njemačke momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 6. kola A skupine Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete su u Dortmundu izgubile od Borussije sa čak 14-38 (8-16).

Bio je to peti poraz hrvatskog sastava, te treća pobjeda njemačke momčadi.

Trener Goran Mrđen u današnjem susretu nije mogao računati na Stelmakh, Milosavljević, Zadravec i Buljan koje zbog ozljeda nisu ni doputovale u Dortmund, a u sastavu je bila i mlada Tena Megerle koja je danas zaigrala svoju prvu europsku utakmicu u Podravkinom dresu.

Hrvatske prvakinje su se držale tek u prvih osam minuta i rezultata 3-3. U 18. minuti je bilo 9-6, u 25. minuti 12-7, a na poluvremenu 16-8. I u drugom poluvremnu nije dobro krenulo za Podravkine igračice, a u prve četiri minute domaća ekipa odlazi na +12. Podravka Vegeta u 37. minuti već zaostaje 15 golova, rezultat je bio 24-9.

Do kraja susreta Borussija je povećavala prednost, do konačnih 38-14

Kalaus zabila devet golova, ostale maksimalno po jedan

U redovima domaće ekipe najviše je pogodaka postigla Alina Grijsels, čak 15, a sjajan dan na vratima imala je Madita Kohorst koja je upisala 19 obrana.

Kod Podravke najefikasnija je bila Larissa Kalaus s devet golova, a od ostalih igračica niti jedna nije zabila više od jednog gola.

"Razliku je učinio naš katastrofalan postotak šuta u ovakvoj utakmici, koji je u prvom poluvremenu bio na nekih 27%, a u drugom na 21 %. Sigurno je da je tome pridonijela i dobra obrana Borussije kao i njihova golmanica," rekao je trener Mrđen na novinarskoj konferenciji.

Na ljestvici skupine vodi Rail Cargo Hungaria, bivši Ferencvaroš, sa 10 bodova, danski Esbjerg je drugi s devet bodova, Rostov ima osam, a Borussija sedam.

Podravka s dva boda drži sedmo mjesto, a na začelju je Budućnost bez golova.

REZULTATI:

Borussia Dortmund - PODRAVKA VEGETA 38-14

Esbjerg - Russia Rostov-Don 25-18

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider