Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLAŽETE LI SE?

Nikola Karabatić želi da se u rukometu promijene dva pravila, jedno posebno obožava Lino Červar

Tko zna hoće li se uvažiti njegova molba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski rukometaš Nikola Karabatić zbog ozljede je propustio Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena prati utakmice svoje reprezentacije koja je kao prva u skupini izborila drugi krug natjecanja.

Karabatić je jedno od glavnih imena današnjice, čija se riječ jako poštuje. Svojim autoritetom želi pokrenuti promjenu rukometnih pravila, a trenutačno mu smetaju dva pravila koja želi da se što prije promijene.

Rukometaš PSG-a oglasio se na Twitteru.

''Kao ljubitelj rukometa, poručujem onima koji su zaduženi za pravila našeg sporta da promijene pravilo igrača sedam na šest, a treba uvesti i ograničenje u napadu'', jasan je bio Karabatić, a njegovu ideju pohvalili su ostali rukometaši poput Jeromea Fernandeza.

Ako se ukine igra sedam na šest, to se sigurno neće svidjeti hrvatskom izborniku Linu Červaru, koji jako voli koristiti to pravilo, a u nekim utakmicama Hrvatsku je koštala igra bez golmana.

Možda najbolja opcija za rukomet bilo bi uvođenje ograničenja napada jer bi onda sudac imao manji utjecaj na igru, a rukometaši bi se morali naviknuti da u zadanom periodu moraju završiti akciju, pa bi tako rukomet sigurno dobio na atraktivnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider