Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prijeti im kolaps

Najbolji njemački rukometaši odbili igrati na Svjetskom prvenstvu: ''Razumijem ih''

Igrači su iznijeli osobne razloge povezane s njihovim obiteljima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka muška rukometna reprezentacija suočava se s poplavom otkaza igrača koji iz straha od zaraze ne žele putovati na siječanjsko Svjetsko prvenstvo 2021. u Egiptu.

Nakon što je Patrick Wiencek iz THW Kiela otkazao izborniku prošlog tjedna, u utorak su to učinili i njegovi klupski kolege Steffen Weinhold i Hendrik Pekeler, kao i Finn Lemke (MT Melsungen) koji neće igrati za Njemačku u Egiptu od 13. do 31. siječnja.

"Sportski gledano, novi otkazi Fina Lemkea, Steffena Weinholda i Hendrika Pekelera nas očito jako zabrinjavaju. Svi su mi svoje razloge objasnili izravno i ja ih razumijem", rekao je trener izbornik Alfred Gislason, koji je ostao gotovo bez kompletne obrane.

Igrači su iznijeli osobne razloge povezane s njihovim obiteljima.

"Razvoj epidemije Covid-19 i nova pooštrena ograničenja brinu me i kao oca. Ja ne mogu mirno ostaviti ženu i djecu u ovom trenutku više od četiri tjedna", rekao je Pekeler njemačkim medijima.

Njemačka je upravo poduzela nove mjere u borbi protiv pandemije, zatvorila nebitna poduzeća, škole i drastično ograničila okupljanja.

U studenom su se četiri rukometaša njemačke nacionalne momčadi vratila s međunarodnog okupljanja pozitivni na koronavirus, uzrokujući odgađanja utakmica u ligi. Tada se u Njemačkoj oglasilo puno onih koji su zatražili otkazivanje ili odgađanje Svjetskog prvenstva u Egiptu, što se ipak nije dogodilo.

Njemačka bi trebala sudjelovati s desetkovanom momčadi u skupini A zajedno s Mađarskom, Urugvajem i Zelenoortskim otocima.

Hrvatska će igrati u skupini C s Katarom, Japanom i Angolom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider