Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senzacija turnira

Rukometni Shaq i Kongo preokretom upisali povijesnu pobjedu na Svjetskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Konga upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paralelno s drugim krugom rukometaša na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, na kojem nastupa i Hrvatska, igra se i tvz. President's Cup, turnir reprezentacija koje su zauzele posljednje mjesto u prvoj fazi natjecanja.

Među njima se nalazi i reprezentacija Konga, za koju nastupa Gauthier Mvumbi Thierry. Riječ je o pivotu Demokratske Republike Kongo, koji je zapeo za oko čak i legendarnom košarkašu Shaquille O'Nealu.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Igrač francuskog drugoligaša Dreuxa ima 192 centimetra i čak 110 kilograma, što je neviđeno na ovoj rukometnoj razini. Dobio je naziv rukometni Shaq, zbog čega mu se nakon jedne utakmice javio i spomenuti O'Neal.

Mvumbi je upisao dva pogotka iz tri pokušaja u 32:31 pobjedi protiv Angole, suparnika Hrvatske u prvoj fazi turnira. Kongo je na poluvremenu gubio 15:13, no na kraju je puno boljom igrom u nastavku okrenuo rezultat i upisao prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u svom prvom nastupu uopće. 

Iako ovoga puta nije ponio epitet igrača utakmice, Mvumbi je ponovno bio zapažen, ponajviše zbog svog nekarakterističnog rukometnog izgleda.

gol expired Iskreni kapetan Duvnjak nakon uvjerljive pobjede: "Mlađi su fenomenalni, mi starci pokušavamo pomoći" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider