Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"šokiran sam"

Stručni komentator o Červarovu potezu: Kritizirao je igru Hrvatske i istaknuo ključni problem koji hitno treba srediti

Stručni analitičar Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan secirao je težak poraz Hrvatske od Argentine i sve njegove posljedice.

Ivica Obrvan u Dnevniku Nove TV komentirao je poraz Hrvatske od Argentine koji je prolazak u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva sveo na teoriju.

Ipak, prije same utakmice valjalo se osvrnuti na šokantan potez Line Červara koji je de facto podnio ostavku uživo pred kamerom.

"Razumijem tu reakciju jer sam i sam bio u sličnim situacijama u trenerskoj karijeri. Možda je još vruć nakon ovakvog poraza, možda je bio trenutak da se sačeka kraj utakmice s Danskom, pa se onda to kaže, ali on je tako odlučio i ne bih to dalje komentirao", rekao je Obrvan, bivši izbornik Makedonije (2013. - 2016.).

Je li to iz njegova kuta način da minimalizira kritike jer javnost nije očekivala ovakav poraz?

"Vidjet ćemo, nakon te utakmice će se sigurno sve analizirati. Neosporno je da ovo što smo prikazali danas i u prijašnjim utakmicama nije bilo najbolje. Mi treneri ili izbornici smo uvijek u takvoj situaciji prvi na potezu da snosimo posljedice."

"Bez ikakvog sistema i logike"

Je li ovo bila jedna od najgorih utakmice ove generacije?

"Ove generacije na važnim natjecanjima - vjerojatno jedna od najgorih. Ja sam osobno šokiran načinom na koji je to izgledalo. Ne mogu se složiti da nije bilo želje, motiva i borbenosti kod naših igrača. Šokantan je bio početak utakmice kod naših igrača.

Mi smo izgurali do neriješenog na poluvremenu, čak poveli na početku nastavka, nije bilo više potrebe za nikakvu nervozu, a onda smo drugo poluvrijeme, isključivo u napadu, odigrali još gore. Bez ikakvog sistema i logike, sudarali smo se u zid. Jedino što Argentima ima kvalitetno je obrana, rekao sam u najavi utakmice da se radi o ekipi koja je dosta slabija i sad to mogu ponoviti. Dosta je limitirana u napadu, jako mi je žao što nismo pobijedili i plasirali se u četvrtfinale."

gol expired Čupić: "Iznenađen sam, ali nije pametno da komentiram Červarovu ostavku" divider

Kako gledate na odluku da na poziciji desnog vanjskog u drugom poluvremenu igrao Čupić, pa onda i mladi Jaganjac?

"Logika je bila protiv slabijih protivnika da se mladi polako uvode. Nelogično mi je bilo da dok smo još mogli stići igraju Šarac, Jaganjac i ne znam tko je bio treći, ali zavladala je potpuna konfuzija i ti mladi igrači se dodatno nisu snašli. Brzali su sa šutevima i probijanjima i potonuli smo do kraja."

"Naš problem je isključivo napad"

Znači, ne djeluje baš da ima pravog sustava uvođenja mladih igrača koji su se već potvrdili na klupskoj sceni?

"Oni su talentirani, u reprezentaciji nemaju nikakvu minutažu. Trebalo ih je dobivati kroz ove utakmice. Da su danas oni postigli golove i napravili preokret, bili bi apsolutnu heroji. Nažalost, to se nije dogodilo. Argentina je zasluženo pobijedila. Za budućnost se mora razmišljati na drugačiji način - kako s tim mladim igračima i kako dobivati kostur koji će nositi reprezentaciju sljedećih 10-ak godina."

Što nakon šokantnog poraza od Argentine na Svjetskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Što biste vi prvo popravili - obranu gdje djeluje da nema pravog kontakta ili napad?

"Lovimo se danas na agresiju, da nije bilo prekrašaja, ali pogledajmo da smo primili 23 golova, što je rezultat za pobjedu. Naš problem je isključivo napad na postavljenu obranu i kontranapad, ne samo čista kontra nego i produžena polukontra iz čega postižemo najmanje golova na turniru. To je segment igre koji se mora vježbati i unaprijediti."

Danska? Istu ovu Argentinu pobijedila je 31:20.

"Mi nismo izgubili šanse. Katar koji igra zadnju utakmicu s Argentinom prolazi s pobjedom. Dobro je da ćemo znati sve što nam treba. Bezbroj puta smo pokazali da znamo napraviti velike rezultate i preokrete. Sjetimo se Poljske kada smo tražili pobjedu od +11 protiv domaćina i uspjeli smo. Sigurno nije nemoguće, samo je pitanje hoće li nam to biti dovoljno."

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider