Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Što se to događa s hrvatskim mladim sportašima?

Hrvatsku sportsku javnost šokirao je prekid karijere jednog od naših najboljih mladih sportaša - boksača Dina Mansoura. Juniorski potencijal često je preteško breme u seniorskim vodama, ali nije pritisak jedini problem na putu mladih sportaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ljeto 2006. u Pekingu je na 400 metara istrčala 50.78, dovoljno za svjetsko juniorsko zlato. No posljednje tri godine u životu danas 22 - godišnje Danijele Grgić bile su pakao.

'Iza mene su fraktura..plantarni fascitis, mononukleoza, jednostavno previše nevolja za nekog tko je imao jako dobre rezultate.'

I ona je nakon svega, htjela poput Dina Mansoura odustati od svega.

'Upoznata sam sa tom pričom, da meni se isto znalo događati - da kažem šta ovo meni sve treba nakon ozljeda bolesti i svega.’

Super rezultate su imale i Kristina Perica i Ljiljana Ćulibrk ali odustale su u prvim seniorskim danima. Danijelin trener ističe - trkačke discipline, zbog loših uvjeta, kod nas su osuđene na propast, dok Zlatko Mateša ne vjeruje da su financije razlog Dininog prekida.

‘Ne, pa ti su svi sportaši u našim programima i imaju osigurano sve što im treba, u MORHU imaju mogućnost i treniranja u njihovim objektima pa i kasnije mogućnost zapošljavanja ako treba’, kazao je Mateša.

Prognozirali su joj olimpijske medalje, a London je upornoj Danijeli koliko blizu toliko i daleko.

'Teško mi je nakon svega toga o tome pričati, meni je najvažnije da sam zdrava da sam na stazi i onda je sve moguće’, zaključila je Danijela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider