Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zdravko je slobodan

Odvjetnica: Mamić koji put ima gori tretman nego obični građani

Čelni čovjek zagrebačkog Dinama uz pomoć odvjetnice mogao bi se izvući već danas tek s blagom kaznom ili prekršajnom prijavom…

Slučaj izvršnog predsjednika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, koji je u srijedu kasno navečer podno zapadne tribine priveden od strane policije 'zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti', nakon prespavane noći u dežurnom odjelu Prekršajnog suda u Zagrebu dobio je novi epilog.

Nakon prekršajne obrade u zgradi MUP-a u Heinzelovoj ulici pred novinare je izašla Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković.
„Kriminalistička obrada je u toku, policija radi svoj posao, a prema onome što sam dosad vidjela i čula, te vidjela njegovu obranu i foto dokumentaciju smatram da nema obilježja kaznenog djela. Mamić je istupio isključivo u zaštitu tri navijača, nije bilo upotrebe sile i nadam se da će čim se završi kriminalistička obrada biti pušten“, rekla je Sloković dodavši kako se nada da protiv Mamića 'neće biti podnesena kaznena prijava' (moguća zatvorska kazna, op.a.) nego će po njenom mišljenju proći s blagom kaznom.

Dodala je još kako je Mamić s pravom ogorčen...

„On je relativno nesretan jer smatra da u ovakvom trenutku trijumfa Dinama nije bilo potrebe da se ovako trivijalna situacija pretvori u incident. Na koncu nije napravio ništa nego je samo tražio da se navijači puste i da ih ne tuku. Činjenica je da je on zadržan preko noći i da se nije išlo u redoviti postupak, no tako je netko odlučio… Ta situacioja je za njega jako nepovoljna i to je za njega nepravedno. Mislim da se ovako policija ne bi ponašala u nekoj drugoj situaciji i s pravom je ogorčen“

Odvjetnica Sloković još je dodala kako se nada da će Mamić iz pritvora izaći vrlo brzo jer je uvjerena kako nema elemenata za njegovo zadržavanje.

„Ako bude neke prijave to bi eventualno mogla biti prekršajna prijava“, dodala je Sloković što znači da će se Mamić na slobodi završiti s novčanom kaznom i tzv. 'blagim ukorom' policije zbog incidenta na stadionu.

Dva sata kasnije gospođa Sloković potvrdila je za GOL.hr kako 'gospodin Mamić uskoro izlazi s prekršajnom prijavom' te dodala da će u slučaju takvog raspleta dobiti tek novčanu kaznu.

Dakle, incident s policijom i zaštitarima - koji je prema nekima nepotrebno napuhan - na kraju će ispasti tek pravi igrokaz s čelnim čovjekom Dinama koji će uskoro iznjeti i svoje viđenje.

''Protiv Zdravka Mamića bit će podnijeta isključivo prkršajna prijava. Razlog zašto se prijavio na policiju bilo je kršenje javnog reda i mira. Ipak, Mamić nije zaslužio da toliko provede na policiji. On ima neke privilegijem, ali isto tako koji put gori tretman nego obični građani'', zaključila je odvjetnica Sloković.


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider