Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

FOTO: Kupite Mourinhove tajne i postanite najbolji trener na svijetu!

Nogometna mudrost trenutačnog trenera Real Madrida prodaje se na web stranici Custojusto…

Bilježnicu slavnog portugalskog trenera Josea Mourinha, u koju je upisivao zapažanja i taktičke sheme u svojoj posljednjoj utakmici na klupi Porta, možete kupiti za „tričavih“ 2500 eura.

Trenutačni vlasnik Mourinhove „nogometne biblije“ jest stanoviti Ricardo Fonseca, koji bilježnicu pokušava prodati na portugalskoj web stranici Custojusto. Ricardo je sin Mourinhovog trenerskog kolege Porta kojem je slavni Portugalac u amanet ostavio svoj zapisnik u poluvremenu utakmice Porta i Pacos Ferreire.

Riječ je o susretu iz portugalskog prvenstva koji je uslijedio nakon finalne utakmice Lige prvaka 2004. godine, a u kojoj je Porto pobijedio Monaco. U istoj sezoni Mourinho je osvojio Ligu prvaka, prvenstvo i portugalski Kup.

U bilježnice se, među ostalim, nalaze upute Portovim obrambenim igračima kako da zaustave napadača Pacosa Ze Manela, te raspored udarne Mourinhove momčadi, čiji su napad u toj utakmici tvorili Litavac Edgaras Jankauskas i Brazilac Derlei.

Navodno je Mourinho bez najave poklonio Fonsecinom ocu knjižicu stavivši na korice svoj autogram i posvetu: „Pozdrav od Mourinha“.

Fonseca stariji i Mourinho znaju se iz vremena dok su još zajedno pohađali sate na trenerskoj akademiji portugalskog saveza.

Mourinho je i inače znao poklanjati svoje zabilješke poslije odigrane utakmice, ali je prestao to raditi kada je shvatio da ih sretni dobitnici naknadno žele dobro unovčiti. Ricardo Fonseca tvrdi da je spreman spustiti cijenu ako se ne nađu zainteresirani kupci.

Mourinho je trener koji kreira nogometnu povijest. Proglašen je najboljim trenerom na svijetu i mogao bi privući interes kolekcionara“, nada se Fonseca mlađi.

Dakle, ako se znate cjenkati, sva je prilika da ćete cijenu spustiti za nekoliko stotica… 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider