Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nesporazum ili glupost?

Đokovićeva obitelj ogorčena: Hrvatska policija nas je držala tri sata

Velike su neugodnosti imali Đokovićevi pred Dubrovnikom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obitelj ponajboljeg tenisača svijeta odustala je od posjeta Dubrovniku. Nesporazum ili ne,šteta za turizam je učinjena. Jahta 'Dijana' na kojoj su bili Đokovićevi otac i majka, dvoje braće te članovi posade, vratila se u Crnu Goru.

''Jako samo razočarani. Nismo prekršili ni jedan zakon, a carinici su nas držali tri i pol sata'', rekao je za Tanjug Srđan Đoković, otac slavnog tenisača. On tvrdi kako ni njihov pas za to vrijeme nije smio obaviti nuždu.

''Pustili su nas tek kad smo platili 130 eura kazne zbog povreda teritorijalnih voda RH. Nije stvar u novcu nego u odnosu hrvatske policije koja je znala tko smo. Nakon toga nismo imali volje za odlazak u Dubrovnik.''

Problem je nastao jer je kapetan jahte mislio da imaju dozvolu. Prije isplovljavanja iz marine "Porto Montenegro" u Tivtu kontaktirao je lučku kapetaniju u Dubrovniku i dobio uvjerenje da je ulazak u taj grad imoguć ukoliko "ne ulaze u teritorijalne vode Hrvatske više od 12 milja, koliko je prema zakonu dozvoljeno".

''Tako smo i napravili, no kad nas je policija u Dubrovniku zaustavila rekli su da smo se prvo trebali javiti u Cavtat'', rekao je kapetan jahte Ivan Žegura, prenosi Blic. Tanjug je pak nazvao kapetana Vedrana Cvjetkovića iz lučke kapetanije u Dubrovniku, koji je odobrio ulazak u Hrvatsku.

''Ispalo je da sam prevario kolegu. Stvarno mi je žao. Jahta nije prekršila ni jedan zakon, očito da neka službenica na carini ne zna za odredbu od 12 milja.''

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati