Tenis
SPORTOVI
Tenis
Potpuni zaokret

Potres uoči Davis Cupa: Željko Krajan nije više izbornik hrvatske reprezentacije!

Hrvatski teniski savez i dosadašnji izbornik Davis Cup reprezentacije u subotu su sporazumno raskinuli suradnju, samo devet dana prije početka finalnog turnira u Madridu, na kojem će Hrvatska biti u statusu branitelja naslova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Željko Krajan više nije izbornik hrvatske teniske reprezentacije!

U nastavku donosimo službenu izjavu predsjednice HTS-a Nikoline Babić:

''Nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima, na kojem su osim mene bili dopredsjednici Neven Nakić i Franc Regina, izvršni direktor Vlatko Jovanoski i sportska direktorica Jelena Kostanić Tošić, zaključeno je da na završni turnir Davis Cupa u Madrid reprezentacija neće ići pod vodstvom izbornika Krajana, te smo s njim dogovorili sporazumni prekid suradnje.

Zahvaljujem se izborniku Krajanu na svemu što smo zajedno ostvarili i postigli. Međutim, od danas idemo u novom formatu. Nakon otkazivanja Marina Čilića zbog ozljede te nemogućnosti odaziva Ive Karlovića, odluka je bila odlazak na Davis Cup u Madrid s mladim igračima s kojima želimo i možemo graditi budućnost hrvatske teniske reprezentacije. Igrači su na prvom mjestu, oni svim srcem igraju za našu reprezentaciju i zemlju i sigurna sam da će dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat'', stoji u priopćenju.

Hrvatska će u Madridu igrati u skupini sa Španjolskom i Rusijom. Pobjednici šest skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu, s kojim kreće nokaut faza natjecanja. U svakom dvoboju bit će odigrana dva pojedinačna meča i jedan dvoboj parova, a u svim mečevima igrat će se na dva osvojena seta.

Željko Krajan je za ovaj dvoboj originalno nominirao Marina Čilića, Bornu Ćorića, Ivana Dodiga, Matu Pavića i Nikolu Mektića. Nakon Čilićeve ozljede koljena, zbog koje je morao otkazati nastup, Krajan je odlučio kontaktirati 40-godišnjeg veterana Ivu Karlovića, sljedećeg najbolje rangiranog hrvatskog tenisača (ATP - 106.), koji je posljednji put za reprezentaciju igrao u finalu protiv Argentine 2016. godine u Zagrebu, gdje je zamijenio tada nedovoljno oporavljenog Bornu Ćorića.

U međuvremenu je Karlović odustao nastup u Madridu, jer će sljedeći tjedan na Challengeru u Houstonu pokušati osvojiti bodove za povratak među 100 najboljih tenisača svijeta, čime bi izborio izravan plasman u glavni ždrijeb Australian Opena sljedeće godine.

Kao što nije poznato tko će voditi reprezentaciju u Madridu, tako nije poznato ni tko će zamijeniti Marina Čilića. Iza Karlovića sve do 243. na ATP ljestvici, 29-godišnjeg Viktora Galovića, nema nikoga. Galović je već bio članom reprezentacije i nastupao u Davis Cupu (1-1). Iza njega se nalaze 21-godišnji Borna Gojo (ATP - 279.) i 22-godišnji Nino Serdarušić (ATP - 281.) koji je bio članom reprezentacije u ulozi sparing partnera. Ako je ključan argument mladost, onda su Gojo i Serdarušić u prednosti pred Galovićem.

"Vjerujem da će naši navijači i javnost poštovati ovu odluku igrača i HTS-a te pružiti potporu i mir igračimauoči odlaska na ovo važno natjecanje Davis Cupa u Madrid", zaključila je predsjednica HTS-a u službenom priopćenju.

Hrvatski teniski savez je za ponedjeljak najavio održavanje konferencije za medije u Zagrebu na kojoj će biti reprezentativci i vodstvo HTS-a.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider