Tenis
SPORTOVI
Tenis
prijeti li otkazivanje turnira?

Panika kod organizatora Australian Opena: Zbog jednog pozitivnog slučaja svi igrači pod hitno moraju u karantenu

Svi igrači i službene osobe u organizaciji Australian Opena koji odsjedaju u hotelu Grand Hyatt moraju pod hitno u organizaciju zbog pojave koronavirusa u "balonu".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega nekoliko dana prije početka prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena organizatori su se našli u problemu. Jedna osoba koja radi u hotelu Grand Hyatt, u kojem odsjedaju igrači, pozitivna je na koronavirus te su samim time svi rizični, navedeno je iz organizacije.

Između 500 i 600 osoba, igrača i ljudi u organizaciji mora odmah u karantenu do idućeg PCR testiranja, na kojem će se utvrditi je li još tko zaražen. Podsjetimo, Australija je jedna od zemalja koja je najbolje reagirala na pandemiju koronavirusa te već mjesecima živi gotovo pa normalno.

Za sve one koji ulaze u zemlju obvezna je 14-dnevna karantena, što je jedan od ključnih razloga zbog kojih je Australija, nakon kompletnog lockdowna koji je trajao mjesecima, jedna od najsigurnijih zemlji na svijetu kada je virus u pitanju.

gol expired Zločesti dečko Nick Kyrgios kreirao novi skandal: Zbog suca napustio teren, organizatori ga molili da se vrati divider

Svi su tenisači i tenisačice koji ovog tjedna nastupaju na turnirima u Melbourneu prošli su izolaciju i cijela je situacija bila pod kontrolom. Do danas. Ako se pokaže da ima još pozitivnih slučaja, lako je moguće da će se prvi Grand Slam turnir otkazati jer su australske vlasti dale zeleno svjetlo za održavanje turnira pod uvjetom da nema pojave novih slučajeva zaraze...

Spomenimo i da se prije samo koji dan u Brisbaneu pojavio jedan jedini slučaj zaraze te da je zbog njega cijeli grad poslan u petodnevnu karantenu. Prijeti li isto i Melbourneu, odnosno tzv. balonu u kojem su smješteni sudionici i organizatori Australian Opena?

gol expired "Zlatnim gemom" opravdao status najluđeg igrača ATP Toura: Ovakvo nešto ne dogodi se ni na turniru limača divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider