Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka mu čast

Veliko srce Marina Čilića: Peti put dijeli stipendije mladim sportašima i glazbenicima

Marin Čilić nastavlja sa svojim humanitarnim radom, već petu godinu dijeli stipendije mladim sportašima i glazbenicima.

Marin Čilić (Foto: Zaklada Marin Čilić)

Zaklada Marin Čilić nastavlja svoju tradiciju dodjele stipendija pa je tako u potrazi za novim mladim i talentiranim glazbenicima i sportašima! Nakon čak 77 dodijeljenih stipendija, šest obnovljenih školskih laboratorija, četiri sagrađena sportska igrališta - vrijeme je za novih 20 stipendista, od toga 10 stipendija mladim sportašima i sportašicama individualnih olimpijskih sportova te 10 stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, u iznosu od 10.000,00 HRK.

“U posljednje četiri godine, upoznali smo 77 prekrasnih mladih ljudi koji su svojim trudom i rezultatima itekako zaslužili priznanje u obliku stipendije, a sve nas veseli vidjeti kako im je ona bila dodatni motiv jer i dalje nižu brojne uspjehe. Trofeji, priznanja i nagrade pokazuju da smo trenutno na dobrom putu te da kvalitetno radimo, no samo uspjeh nije dovoljan za sreću, pogotovo kod mladih, koji se još uvijek formiraju kao osobe'',  istaknuo je Marin Čilić.

„Iznimno cijenimo svaku prijavu na natječaj jer iza nje stoji dijete koje je izdvojilo vrijeme kako bi nam poslalo prijavu i u motivacijskom pismu navelo zašto baš ono zaslužuje stipendiju, a kroz njihove riječi se često i mi odrasli možemo vrlo lako prisjetiti svojih početaka. Pozivam sve mlade, koji iz dana u dan rade na ostvarenju svojih snova, da se prijave na natječaj, podijele svoj put i postanu dijelom naše male, ali iz godine u godinu, sve veće Zaklade'', zaključuje poznati hrvatski tenisač.

O prijašnjim generacijama stipendista najbolje govore njihovi rezultati. Zaklada je tako prepoznala Zrinku Ljutić, sada nositeljicu hrvatske zastave na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. I nije ona jedina. Hana Arapović postala je europska juniorska prvakinja u stolnom tenisu u paru, a Luka Ban je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama u badmintonu također igrajući u paru. Mladoj sopranistici Tiji Pikiji, stipendija je pomogla da se upiše na prestižno bečko sveučilište Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, dok je Filipu Miškoviću pomogla da otputuje na prestižno glazbeno natjecanje Američke gitarističke fondacije (GFA) u Miamiju, gdje je Hrvatsku sjajno predstavio okrunivši nastup srebrenom medaljom.

Zaklada je bila uz njih kada su slijedili svoje snove, a u ideji da podrži mlade, Zakladi se u ovogodišnjoj dodjeli stipendija pridružio i brend Always, s ciljem da pomogne hrvatskim djevojkama da ostvare sve što požele i naume.

“Druženja, zajednički odlasci na natjecanja i seminare, stečena znanje i nova prijateljstva su ono čega se svi uvijek s osmijehom prisjećamo, a posebno nas raduje takva i slična iskustva čuti od naših stipendista. Svaka fotografija koju nam pošalju, izvještaj s natjecanja, za nas su dodatna motivacija, a nakon što smo upoznali četvrtu generaciju stipendista te uz pomoć partnera i donatora izgradili multifunkcionalno igralište u Hrvatskoj Kostajnici, s veseljem iščekujemo prijave kandidata, budućih stipendista Zaklade Marin Čilić. – zaključuje David Milić, upravitelj Zaklade Marin Čilić.

Natječaj za petu generaciju stipendista otvoren je od 5. rujna do 15. studenoga 2022. godine. Kriteriji za odabir kandidata su: ostvareni rezultati, socioekonomski status, ocjene u školi te motivacijsko pismo, a sve uvjete natječaja, kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić, možete pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider