Tenis
SPORTOVI
Tenis
stanka ostavila traga

Loš start Petre Martić na američkom betonu: Izgubila od 152. igračice svijeta

Petra Martić zaustavljena je već na prvoj prepreci WTA turnira u Torontu.

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 21.) iznenađujuće je poražena na startu WTA turnira u Torontu, gdje ju je sa 6:4, 7:5 svladala 22-godišnja američka kvalifikantica Francesca Di Lorenzo, 152. na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Bio je to prvi nastup Petre Martić nakon jednomjesečne stanke, a posljednji meč hrvatska je tenisačica odigrala u osmini finala Wimbledona, početkom srpnja. Nedostatak pravog natjecateljskog ritma bio je vidljiv u brojnim pogreškama koje je Martić napravila i koje su je odvele u poraz, iako je započela dvoboj oduzetim servisom američke tenisačice. No prednost je izgubila već u sljedećem gemu i ostala bez nove prilike za break do kraja meča.

Ljevoruka 22-godišnja Di Lorenzo to je iskoristila i stigla do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Breakom u desetom gemu osvojila je prvi set, a još jednom je slomila servis hrvatske tenisačice, kad je Martić trebala odvesti meč u tie-break drugog seta. Nakon 91 minute igre i pogreške Petre Martić Amerikanka je stigla do pobjede 6:4, 7:5.

Di Lorenzo će u 2. kolu igrati protiv 5. nositeljice, Nizozemke Kiki Bertens, a hrvatski tenis ostao je na jednoj predstavnici u Torontu.

Osječanka Donna Vekić za suparnicu u 1. kolu ima Amerikanku Madison Keys, 17. tenisačicu svijeta i finalisticu US Opena 2017. Taj je dvoboj na rasporedu u utorak, od 20:30 po srednjoeuropskom vremenu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider