Tenis
SPORTOVI
Tenis
imala i meč-loptu

Jana Fett prosula veliko vodstvo i priliku za prvo WTA finale!

Nakon velikog preokreta, odnosno posrtaja, mlada hrvatska tenisačica Jana Fett propustila je po prvi put u svojoj karijeri zaigrati u finalu WTA turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska tenisačica Jana Fett (20) nije se uspjela pasirati u finale WTA turnira u Tokiju, nakon što je s 4:6, 7:6, 6:4 poražena od domaće predstavnice Miyu Kato. Bio je to prvi susret dva najugodnija iznenađenja turnira u japanskom gradu, koji je nakon velikog preokreta otišao na stranu japanske predstavnice.

Ulaskom u polufinale Fett je izjednačila svoj najbolji rezultat karijere s početka godine kada je igrala polufinale Hobarta. Kato će u finalu igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas, koja je s 2:1 u setovima bila bolja od Amerikanke Catherine McHale.

U prvom setu napravljeno je čak breakova, a tri su bila u režiji naše predstavnice, koja je ključni napravila na servisu Japanke kod rezultata 4:4. U drugom setu je Fett rano povela s dvostrukim breakom 4:1, ali se uporna Kato nije predavala i vratila se do 4:4. Fett je napravila novi break za vodstvo 6:5 i imala servis za meč, te čak i meč-loptu (40:30). Međutim Japanka je odvela set u tie-break u mirno ga uzela s čistih 7:1. 

Odlučujući set Fett je otvorila s 3:0, no ponovno nije uspjela ostati smirena i koncentrirana do kraja. Kato se vratila na 3:3, a onda je ključni break napravila kod 4:4. Na servisu za meč Japanka nije izgubila ni poen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider