Tenis
SPORTOVI
Tenis
poraz dodiga i pavića

Wimbledonska pobjednica Muguruza ostavila Konjuh bez šanse

Nakon svega 62 minute Ana Konjuh otpuhana je s terena u Stanfordu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Stanfordu. Dubrovčanku je u četvrtfinalu s uvjerljivih 6-1, 6-3 svladala wimbledonska pobjednica Španjolka Garbine Muguruza za samo sat i dvije minute.

Konjuh je vrlo loše krenula u susret, izgubila je prva četiri gema, već u prvom je ostala bez svog servisa i to bez osvojenog poena uz niz pogrešaka. Mlada Dubrovčanka imala je "break-loptu" za 1-1, no tada je Muguruza pogodila servis-winner i spriječila Konjuh u povratku. Prvi set je završio kao što je i počeo - pogreškom Konjuh koja je poslala backhand u aut i tako je za samo 24 minute prva dionica završila rezultatom 6-1 u korist prve nositeljice u Stanfordu.

Na samom početku drugog seta Konjuh je imala veliku šansu, stigla je do "break-lopte", no kada je trebala dovršiti posao poslala je backhand passing u mrežu. Muguruza nije dopustila našoj igračici novu priliku, dok je ona dočekala svoju u šestom gemu kada je oduzela servis Konjuh koja ponovno nije osvojila niti jedan poen na svom početnom udarcu.

Pobjednička serija hrvatskog teniskog para Ivana Dodiga i Mate Pavića zaustavljena je na brojci pet nakon što su izgubili u četvrtfinalu ATP turnira u Washingtonu od prvih nositelja, Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa sa 5-7, 6-4, 12-14.

Dodig i Pavić su osvojili naslov u Hamburgu prošloga tjedna, a u Washingtonu su bili nadomak plasmanu u polufinale. U dramatičnom produženom "tie-breaku" prvo su spasili dvije meč-lopte finsko-australske kombinacije, da bi zatim oni sami stigli do meč-lopte. No, nakon što je svaki par propustio po još jednu priliku za okončanje susreta u svoju korist, Kontinen i Peers su na kraju realizirali svoju četvrtu meč-loptu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider