Tenis
SPORTOVI
Tenis
prvi međusobni ogled

"Australka" Ajla Tomljanović bolja od Jane Fett: Dobro krenula pa se raspala

Jana Fett dobro je krenula u meč četvrtfinala, no u konačnici je izgubila meč od sunarodnjakinje s australskom putovnicom Ajle Tomljanović.

Jana Fett (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Rabatu nakon što je u četvrtfinalu izgubila od sunarodnjakinje s australskom putovnicom Ajle Tomljanović 6-3, 3-6, 3-6.

Bio je to meč u kojem su obje tenisačice najviše problema imale na svom servisu. Ukupno je bilo čak 31 break lopta, Tomljanović je imala 22, a Fett devet break lopti pri čemu je Tomljanović šest puta uzimala servis svojoj suparnici, dok je Fett imala četiri breaka.

Tomljanović je na koncu do pobjede u prvom međusobnom susretu stigla nakon dva sata i 14 minuta igre.

Na otvaranju meča obje su tenisačice izgubile svoj servis pa je nakon dva gema rezultat bio 1-1 uz break na svakoj strani. I u nastavku seta Fett i Tomljanović su imale problema sa svojim servisima. Tomljanović je do kraja seta imala čak sedam break lopti, ali nije iskoristila niti jednu, dok je Fett od šest break lopti uspjela iskoristiti jednu. Ključnim se pokazao osmi gem u kojem je Fett napravila break za 5-3, a potom obranila svoj servis i nakon 50 minuta igre dobila prvi set.

U drugom setu Tomljanović je povela 3-0 uz jedan oduzeti servis i prednost je uspjela zadržati do kraja. Na koncu je za 36 minuta igre dobila set rezultatom 6-3 izjednačivši na 1-1.

Hrvatica s australskom putovnicom nastavila je s boljom igrom i na otvaranju odlučujućeg, trećeg seta. Nakon što su obje tenisačice osvojile po jedan gem, Tomljanović je u trećoj igri načinila break za vodstvo 2-1, a potom je još jednom oduzela servis svojoj suparnici za prednost 4-1. Fett je uspjela vratiti jedan servis smanjivši na 2-4, ali je već u idućoj igri ponovo ispustila svoj servis i Tomljanović je povela sa 5-2. Fett se nije predavala i novim breakom produžila je nadu smanjivši na 5-3. Međutim, u idućem gemu je ponovo izgubila svoj servis i Tomljanović je zasluženo slavila sa 6-3. Fett je spasila tri meč lopte, ali ne i četvrtu. Zanimljivo, bio je to peti break u niz u trećem setu.

Tomljanović će se ulazak u svoje drugo WTA finale boriti protiv bolje iz susreta Srpkinje Aleksandre Krunić i Španjolke Paule Gibert Badose.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider