Tenis
SPORTOVI
Tenis
četvrtfinale za start sezone

Donna Vekić spasila dvije meč-lopte i preokretom slavila protiv 9. igračice svijeta!

Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brisbaneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donna Vekić upisala je veliku pobjedu u 2. kolu WTA turnira u Brisbaneu. Ona je nakon velike borbe i spašene dvije meč-lopte slavila protiv 9. igračice svijeta Kiki Bertens sa 7:6(5), 1:6, 7:5.

Vekić je u odlučujućem setu gubila 5:4 i bila sučena s dvije vezane meč-lopte (40:15) na servisu nizozemske tenisačice, no s četiri vezana poena uspjela je napraviti break i potom dobiti još dva gema zaredom za prolaz u četvrtfinale.

"Bio je to odličan meč, obje smo se borile do zadnjeg poena. Spasila sam dvije meč-lopte i sretna sam zbog toga," kazala je Vekić.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda hrvatske tenisačice. Vekić je slavila i 2016. u San Antoniju te 2015. u Taškentu, dok je Bertens bila bolja 2016. u Miamiju.

"Danas sam se osjećala doista nespretno, kao da ću svake sekunde pasti na noge," rekla je 22-godišnja hrvatska tenisačica te je dodala:

"Ovo je bio fizički zahtjevan meč. Sretna sam što na prvom turniru ove godine imam ovakav ispit, da vidim koliko mogu gurati. Očito mogu igrati dugo, igrati dobro i pobijediti, tako da sam stvarno sretna zbog toga."

Hrvatska će tenisačica u četvrtfinalu igrati protiv Bjeloruskinje Sasnović, koja je iznenadila lanjsku pobjednicu i prvu nositeljicu Elinu Svitolinu. Bilo je 6-4, 0-6, 6-3 za Bjeloruskinju.

Posao iz snova: Barca želi iskoristiti veliku šansu, Juve glavni konkurent Jean-Clair Todibo i Lebo Mothiba (Foto: AFP) Adrien Rabiot protiv Barcelone (Foto: AFP) Rabiot slavi gol (Foto: AFP) +1 Adrien Rabiot (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider