Tenis
SPORTOVI
Tenis
Podijeljene reakcije

Đoković ustao protiv povijesne odluke koja je šokirala tenis: "Suludo, oni nemaju veze s tim"

Wimbledon je prvi teniski turnir koji je zabranio nastup Rusima i Bjelorusima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove godine ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama neće biti dopušten nastup na Wimbledonu zbog ruske invazije na Ukrajinu. Toj odluci žestoko se usprotivio Novak Đoković, ali i ATP.

"Uvijek ću osuditi rat, nikad to neću podržati, kao dijete rata znam koliko to trauma ostavlja. Mi u Srbiji znamo što se događalo 1999. godine, imali smo dosta ratova, ali ne mogu podržati odluku Wimbledona", rekao je srpski tenisač pa dodao:

Đoković ustao protiv odluke Wimbledona

"Mislim da je to suludo, tenisači nemaju veze s tim. Kad god se politika umiješa u sport, to nikad nije dobro."

Također, oglasio se ATP, koji je kazao da diskriminacija na temelju nacionalnosti predstavlja kršenje sporazuma s Wimbledonom koji kaže da se ulazak igrača temelji samo na ATP ljestvici.

Wimbledon je objasnio kontroverznu odluku priopćenjem u kojem tvrdi da ovom odlukom želi ograničiti globalni utjecaj Rusije.

"U okolnostima neopravdane i vojne agresije bez presedana bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od umiješanosti ruskih ili bjeloruskih igrača. Stoga, s dubokim žaljenjem, odbijamo prijave ruskih i bjeloruskih igrača za Wimbledon."

Ukrajinske tenisačice traže zabranu nastupa za Ruse

S njihovom odlukom se pak slažu ukrajinske tenisačice, koje traže još žešći tretman za kolege iz Rusije. Tako je 25. igračica svijeta Elena Svitolina zatražila od ATP-a i WTA-a da upitaju ruske tenisače i tenisačice podržavaju li ratna zbivanja u Ukrajini.

"U vrijeme krize tišina znači da se slažete sa svime što se događa. Dođe vrijeme kad je šutnja izdaja, a to vrijeme je sad", napisala je Svitolina, dok je Olga Savčuk poručila da ruskim tenisačima i tenisačicama treba zabraniti nastupanje.

"Vjerujem da Rusiju treba izolirati na sve moguće načine, a ruski narod mora riješiti taj problem", zaključila je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider