Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dvojica Hrvata dalje

Wimbledon: Škugor i Mektić u 3. kolu parova, senzacionalno ispadanje Pavića

Dvojica hrvatskih tenisača izborila su nastup u 3. kolu parova na trećem ovogodišnjem Grand Slam turniru Wimbledonu.

Franko Škugor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Franko Škugor je s Britancem Dominicom Inglotom u 2. kolu svladao Brazilca Marcela Demolinera i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 6-3, 4-6, 7-6 (5), 2-6, 6-2, dok je Nikola Mektić s Austrijancem Alexanderom Peyom izbacio Bošnjaka Mirzu Bašića i Srbina Dušana Lajovića sa 6-7 (1), 7-6 (3), 2-6, 6-3, 6-4.

Škugor i Mektić prošle su godine igrali zajedno u paru u Wimbledonu te su stigli do polufinala u kojem su izgubili od Mate Pavića i Austrijanca Olivera Maracha, ali ove su godine izabrali druge partnere.

Antonio Šančić i Bjelorus Andrej Vasilevski svoj su nastup završili u 2. kolu u kojem su ih svladali Nizozemac Robin Haase i Šveđanin Robert Lindstedt sa 7-6 (4), 6-1, 7-6 (3).

Prvi tenisač svijeta u konkurenciji parova Mate Pavić je s Austrijancem Oliverom Marachom senzacionalno okončao svoj nastup na ovogodišnjem Wimbledonu već u 1. kolu, bolji od prvih nositelja i prošlogodišnjih finalista najvećeg svjetskog turnira bolji su bili Argentinac Federico Delbonis i Meksikanac Miguel Angel Reyes sa 4-6, 6-7 (3), 6-4, 7-5, 6-2.

Pavić i Marach su ove godine osvojili Australian Open te igrali finale Roland Garrosa, no na trećem Grand Slam turniru sezone doživjeli su neočekivani poraz i to ispustivši vodstvo od 2-0 u setovima. Usprkos ranom ispadanju Pavić i Marach zadržat će prvo i drugo mjesto na ljestvici parova i nakon Wimbledona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider