Tenis
SPORTOVI
Tenis
od ponedjeljka 4. na svijetu

Halep projurila pored Svitoline za svoje prvo finale Wimbledona

Simona Halep po prvi će put igrati u finalu Wimbledona.

Simona Halep slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši svjetski broj 1 i prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, rumunjska tenisačica Simona Halep (WTA - 7.), postala je prvom ovogodišnjom finalisticom Wimbledona, a do svog prvog meča za naslov u All England Clubu stigla je pobijedivši u polufinalu Ukrajinku Elinu Svitolinu (WTA - 8.) sa 6-1, 6-3 za 72 minute.

Rumunjka je ovom pobjedom izjednačila rezultat na 4-4 u međusobnim dvobojima s Ukrajinkom koja je po prvi put zaigrala u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Za Halep će ovo biti peto finale na Grand Slam turnirima u karijeri, a u subotu će pokušati dodati još jedan trofej u svoju kolekciju, u kojoj ima pobjednički pehar iz Roland Garrosa 2018. godine. U Parizu je još dvaput bila finalisticom (2017. i 2014.), a 2018. je izgubila i finale Australian Opena.

Halep će u finalu igrati protiv bolje iz dvoboja Amerikanke Serene Williams, koja je u potrazi za osmim wimbledonskim naslovom, i Čehinje Barbore Strycove koja je prvi put u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Pobjedila ili izgubila finale, Simona Halep će od ponedjeljka biti 4. igračica svijeta, što je skok od tri mjesta u odnosu na ranking prije početka turnira. 

WIMBLEDON, tenisačice - polufinale

Simona Halep (Rum/7) - Elina Svitolina (Ukr/8) 6-1, 6-3

Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider