Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ispala u 2. kolu Wimbledona

Vekić u suzama nakon iscrpljujuće borbe i dramatičnog poraza

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se plasirala u 3. kolo Wimbledona nakon što je u srijedu izgubila od šeste nositeljice Britanke Johanne Konte sa 6-7 (4), 6-4, 8-10.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to fantastičan meč 2. kola između dvije tenisačice koje su se prije deset dana susrele u finalu Nottinghama. Tada je slavila Vekić, a u Wimbledonu nakon 3 sata i 10 minuta iscrpljujuće borbe bolja je bila Konta.

Prvi set Vekić je izgubila u "tie-breaku", iako je na svoj servis imala dvije vezane set-lopte. Naime, u osmom gemu Vekić je napravila "break" za vodstvo 5-3, te je na svoj servis imala priliku dobiti prvi set. Hrvatica je imala prednost 40-15, ali nije uspjela okončati posao, već je dopustila Konti da iznudi "tie-break" u kojem je kod 4-4 nanizala tri poena i tako je Britanka dobila prvi set.

Vekić je drugi set započela "breakom" i povela 2-0, ali Konta je odmah uzvratila za 2-2. No, Osječanka ponovno oduzima servis protivnici i dolazi u priliku, kao i u prvom setu, da kod vodstva 5-4 na svoj početni udarac osvoji set, što je i učinila .

U odlučujućem setu obje su tenisačice čvrsto držale servise u prvih 12 gemova, a onda je kod 6-6 Vekić propustila priliku za "break", a potom i kod 8-8. Konta je na svoj servis povela 9-8 i potom dolazi do prve meč-lopte. Vekić ju je spasila asom, ali na drugu meč-loptu pogađa mrežu te nakon 3 sata i 10 minuta borbe gubi meč.

Prethodno se Ana Konjuh plasirala u treće kolo Wimbledona nakon što je sa 7-6 (3), 2-6, 6-3 pobijedila Rumunjku Irinu Cameliu Begu poslije dva sata i 14 minuta igre. U trećem kolu Konjuh će igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, od koje je poražena u do sada jedinom međusobnom ogledu prošle godine u Roland Garrosu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider