Tenis
SPORTOVI
Tenis
OVO JE NJENA GODINA

Djevojka koja je izbacila Donnu Vekić senzacionalno došla do finala Wimbledona

Svakim danom sve je jasnije kako Donna Vekić ove godine u ždrijebu Wimbledona uistinu nije imala sreće.

Markéta Vondroušová (Foto: Afp)

Čehinja Marketa Vondroušova prva je finalistica ovogodišnjeg Wimbledona u konkurenciji tenisačica, ona je u polufinalu nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6-3, 6-3.

Za 24-godišnju Vondroušovu, trenutačno 42. igračicu svijeta, ovo je drugi ulazak u finale nekog "grand slam" turnira, prije četiri je godine stigla do finala Roland Garrosa u kojem je uvjerljivo izgubila od Australke Ashleigh Barty.

Do ove godine u Wimbledonu pobijedila tek jedan meč

No, koliko je ovo veliko iznenađenje pokazuje podatak kako je za Vondroušovu ovo peto sudjelovanje na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu, u četiri prethodna posjeta All England Clubu upisala je samo jednu pobjedu. Sad ih je nanizala šest.

S druge strane, 28-godišnja Svitolina i dalje čeka na svoj prvi ulazak u finale "grand slam" turnira. Prije četiri godine je gubila u polufinalima Wimbledona i US Opena, usto ima i sedam poraza u četvrtfinalima, ali i ovo je veliki rezultat za igračicu koja je u listopadu prošle godine postala majka pa je za nastup u Wimbledonu trebala pozivnicu organizatora.

Sad vidimo da ispadanje Donne nije bila katastrofa

Čehinja je u trećem kolu izbacila i našu Donnu Vekić, koja je prije toga slavila u dva teška meča. Rezultat Vondroušove samo dokazuje kako naša najbolja tenisačica uistinu nije imala sreće u ovogodišnjem ždrijebu.

Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider