Tenis
SPORTOVI
Tenis
ĐOKOVIĆ IDE PO 24.

VIDEO Počinje Wimbledon, najveći teniski turnir na svijetu

Najglamuroznija teniska pozornica na svijetu je spremna.

Wimbledon (Foto: Nova TV)

Sveta engleska trava je pokošena, TV kamere postavljene, a jagode i šlag čekaju svoje prve kupce. Počinje Wimbledon!

Nakon slavlja u Parizu, prvi favorit i branitelj naslova, Novak Đoković, ide po svoj treći naslov zaredom, i ukupno osmi u Londonu.

Tko može zaustaviti Noleta?

"Imao sam privilegiju isprobati travu na centralnom terenu, 45 minuta sam trenirao, osjetio teren i doista ne može bolje od toga. To je najbolji teren na svijetu, vjerojatno i najposebniji, a uz to i najpoznatiji teniski stadion na svijetu", rekao je Đoković.

Prva prepreka zove se Pedro Kačin, 67. igrač svijeta. Nole ide po svoj 24. Grand Slam, a na tom putu stajat će i čudesni Španjolac te prvi igrač svijeta, Carlos Alcaraz

"Novak je glavni favorit, to je očito, ali pokušat ću odigrati na visokoj razini. Vidio sam statistički podatak da je Novak pobijedio u više mečeva na Wimbledonu nego što su svih top 20 igrača zajedno. Što da kažem još o tome?", rekao je Alcaraz.

Da, da, odradio je Alcaraz domaću zadaću - Novak sam ima 86 pobjeda u All England Clubu, a svi ostali iz top 20 zajedno ih imaju 85. Doista čudesno.

Četvero Hrvata u glavnom ždrijebu

"Naravno, svake godine imam osjećaj kao da mi je prvi put. Oko Wimbledona uvijek postoji aura povijesti i tradicije te velikana koji su utrli put za nas. Tako da se nadam da će ovo biti još jedna sjajna godina za sve nas", još je jedna rečenica Đokovića.

Sjajnoj godini i dobrom nastupu nadaju se i naši predstavnici. 13. nositelj Ćorić otvara s Pellom, dok Goju čeka njemački kvalifikant Max Marterer. Donna Vekić igra s Kineskinjom Shuai Zhang, a Martić s Čehinjom Fruhvirtovom, 49. igračicom svijeta.

Fotografijama ispred Ajfelovog tornja Iga Sviatek, pak, rado bi pridodala i jednu s tanjurom iz All England Cluba. Poljakinja je teniski svijet zabrinula nakon što se jučer, uoči polufinalnog meča, povukla s turnira u Bad Homburgu.

"Imala sam tešku noć, ali jutros smo obavili mjerenja, sve je izgledalo dobro s obzirom da sam jedva spavala. Imala sam bolove u trbuhu, ali ne znam o čemu se radilo budući da sam se kasnije osjećala dobro. Prilično sam sigurna da ću biti spremna", najavila je prva tenisačica svijeta.

Spremna će, za svoj 24. Wimbledon, biti i 43-godišnja Venus Williams. Lani je zbogom tenisu rekla Serena, a prema mnogima, Venus bi upravo na londonskoj travi mogla odraditi svoj posljednji ples.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider