Tenis
SPORTOVI
Tenis
sretno!

VIDEO Pričali smo s hrvatskom teniskom senzacijom, posebno je istaknula svog sportskog idola

Petra Marčinko je danas stigla u Zagreb i odmah posjetila Novu TV i dala odgovore na nekoliko pitanja.

Mlada 16-godišnja hrvatska tenisačica Petra Marčinko osvajačica je Grand Slam turnira Australian Open u juniorskoj konkurenciji.

U finalnom susretu Marčinko, inače trenutačno najbolja svjetska juniorka, je svladala također 16-godišnju belgijsku tenisačicu Sofiju Costoulas sa 7:5, 6:1 nakon jednog sata i 16 minuta igre.

Marčinko je danas stigla u Zagreb i odmah posjetila Novu TV i dala odgovore na nekoliko pitanja.

gol expired Rafael Nadal: "Supruga je vjerojatno razbila televizor. Jedan od najemotivnijih mečeva u karijeri" divider

''Stigla sam taman pogledati peti set muškog finala, uživala sam i drago mi je zbog Nadala. Moj favorit je Federer, najljepše mi je bilo gledati njega kako igra'', rekla je Marčinko na početku pa je komentirala turnir.

''Još sam pod dojmom, čudno mi je nešto, dobro se vratiti u Hrvatsku, dosta me ljudi dočekalo u zračnoj luci… Jako lijep doživljaj. Dobro sam odigravala bitne lopte, ta dva meča su bila malo teža uz neke padove, ali mislim da sam bila dobra kroz cijeli turnir i najavila ulazak u seniorske vode.

gol expired Novak Đoković se oglasio nakon što je Nadal osvojio turnir s kojeg je on potjeran divider

''Za razliku od ostalih Grand Slaloma gdje nisam bila nositeljica, ovo je sve bilo drugačije, nešto novo. Nisam sebi stavljala pritisak, to što sam bila prva nositeljica mi nije značilo puno. Sada je što bolje iskoristiti neke turnire na koje mogu ući s juniorskim rankingom i odigrati do kraja ove juniorske Grand Slam turnire. Fokusirat ću se na ulazak u seniorske vode.

Jako je teško doći do Top 10 u tenisu. Treba puno rada i fokusa, treba imati sreće oko ozljeda, ali eto, može se'', kaže Marčinko i otkriva svog sportskog idola.

''Posebnog idola u tenisu nemam, ali sportski idol mi je Dražen Petrović'', kaže mlada Hrvatica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider