Tenis
SPORTOVI
Tenis
povela 4:3 pa izgubila sedam zaredom

Ozljeda i Svitolina zaustavile Petru Martić u Wimbledonu: Ništa od četvrtfinala

Petra Martić izgubila je u susretu osmine finala Wimbledona

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Petra Martić izgubila je od Eline Svitoline u osmini finala Wimbledona. Bilo je 6:4, 6:2 za ukrajinsku tenisačicu, a tom je porazu kumovala ozljeda leđa naše tenisačice.

Martić je protiv Svitoline odigrala ravnopravan prvi set koji je trajao čak sat i pet minuta igre, no nakon što je on pripao Ukrajinki, naša je igračica vidno pala u igri, što zbog umora nagomilanog u prethodnim mečevima, u prva tri kola svaki je put igrala tri seta, što zbog ozljede mišića lijeve noge koji joj je otežavao kretanje.

U prvom setu vodila se velika bitka, nekoliko je gemova trajalo i 10 ili više minuta, što je vidno iscrpilo Martić, koja je nakon gubitka servisa u devetoj igri klonula i fizički i psihički.

Nakon što su obje tenisačice sigurno držale svoj servis u prva četiri gema dvoboja uslijedila je napeta središnjica prvoga seta. Prvo je Martić izgubila gem na svoj početni udarac, no odmah potom je vratila break u igri u kojoj je pogodila nekoliko sjajnih winnera, a gem je okončala fantastičnom kratkom loptom na reternu za koju Svitolina nije bila spremna.

Uslijedio je maratonski 15-minutni gem na servis Martić u kojemu je naša igračica spasila tri break-lopte te realizirala svoju sedmu gem-loptu. Kod vodstva Martić od 4:3 imala je naša predstavnica tri prilike za 5:3, u svakom od tih poena se igralo, dva puta nakon drugog servisa Svitoline, no Martić je, nažalost, svaki put bila ta koja je pogriješila.

Svitolina je nakon izjednačenja na 4:4 krenula u niz od sedam uzastopnih osvojenih gemova kojima je stigla u dobitnu poziciju od 6:4, 4:0. Martić je početkom drugog seta zatražila i liječničku pomoć zbog bolova leđima, što joj je uvelike otežavalo kretanje u nastavku dvoboja. Tako nepotpuno spremna nije mogla parirati osmoj igračici svijeta.

 

Martić - Svitolina 4:6, 2:6

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider