Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izbjegao Simona u 1. kolu

Čilić veliki dobitnik odustajanja Murraya: Pogledajte novi ždrijeb i put do finala

Drugi tenisač svijeta Andy Murray odustao je od nastupa na ovogodišnjem US Openu, čime je njegovo mjesto u ždrijebu ostalo upražnjeno, a prema pravilima Grand Slam turnira zauzeo ga je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić, koji je peti nositelj, će umjesto protiv Francuza Gillesa Simona u 1. kolu US Opena igrati protiv 26-godišnjeg Amerikanca Tennysa Sandgrena koji će imati debitantski nastup u New Yorku.

Naime, pravila Grand Slam turnira propisuju da u slučaju odustajanja jednog od prva četiri nositelja prije objavljivanja rasporeda igranja za prvi dan glavnog turnira, na njegovo mjesto dolazi 5. nositelj, dok mjesto 5. nositelja zauzima 17. nositelj, a na njegovo mjesto dolazi sljedeći najbolje rangirani tenisač koji se nije našao među nositeljima.

Tako je Čilić zauzeo Murrayevu poziciju, a na Čilićevo mjesto u ždrijebu došao je Sam Querrey koji će u 1. kolu igrati protiv Gillesa Simona. Na Querreyevo mjesto došao je Nijemac Philipp Kohlschreiber čiji će suparnik biti Amerikanac Tim Smyczek, a "sretni gubitnik" iz kvalifikacija, Slovak Lukaš Lacko će za suparnika imati Francuza Benoita Pairea.

Murray je na prvo odustajanje od igranja na US Openu nakon 12 uzastopnih nastupa natjerala ozljeda kuka s kojom se borio još od meča protiv Stana Wawrinke u Roland Garrosu.

"Napravio sam sve što sam mogao kako bih se pripremio za nastup i uzeo stanku nakon Wimbledona. Razgovarao sam s mnogim specijalistima za kuk, pokušao odmarati, rehabilitirati, sve kako bih bio spreman. No, nisam imao dovoljno vremena. Na treninzima sam se dobro osjećao, ali bi kuk nakon toga bio previše bolan da bih mogao u takvom stanju konkurirati za naslov, a zbog toga sam došao ovdje. Želim igrati još ove sezone i pokušat ću se što prije vratiti na teren", izjavio je u subotu Andy Murray.

Marin Čilić je veliki dobitnik Britančeva odustajanja, jer je umjesto iskusnog 32-godišnjeg Gillesa Simona, protiv kojeg je ostvario samo jednu pobjedu u šest mečeva, za suparnika dobio 26-godišnjeg Amerikanca Tennysa Sandgrena, 104. na pojedinačnoj ATP ljestvici, kojemu će to biti prvi nastup na US Openu. Čilić još nije igrao protiv Sandgrena.

Ujedno, umjesto četvrtine ždrijeba u kojoj mu je potencijalni suparnik u četvrtfinalu bio 19-godišnji Nijemac Alexander Zverev, najbolji hrvatski tenisač je sada u četvrtini u kojoj je najbolje rangirani tenisač nakon njega Francuz Jo-Wilfried Tsonga, dok na Zvereva ne može prije polufinala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider