Tenis
SPORTOVI
Tenis
I Murray otkazao

Sve se otvara: Čilić ovakvu priliku na Grand Slamu već dugo nije imao

U petak je izvučen ždrijeb US Opena, koji počinje u ponedjeljak, a na njemu nastupa sedmero hrvatskih tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od svih njih, samo Marin Čilić ima realne šanse za vrhunski rezultat. Prema kladionicama: svih šestero ostalih kotiraju debelo ispod 20. mjesta, što znači da bi im i osmina finala bila veliki uspjeh, a kamo li nešto više od toga.

Što se tiče Čilića, izglede za uspjeh povećavaju mu otkazi nekih od glavnih favorita. Redom zbog zdravstvenih problema, u New Yorku neće biti: Novak Đoković, Stan Wawrinka, Kei Nishikori i Milos Raonic. Wawrinka je lanjski pobjednik, Đoković finalist, a Nishikori polufinalist!

Da stvar bude bolja, nastup na US Openu otkazao je i donedavno prvi tenisač svijeta Andy Murray, pobjednik US Opena iz 2012. Britanac je morao otkazati zbog ozljede kuka.

Dvojica najvećih favorita su: Roger Federer s oko 30 posto izgleda za novi Grand Slam i Rafael Nadal s oko 23 posto. Iza njih su dvojica favorita iz drugog reda: Alexander Zverev s 11 posto i već otpali Andy Murray s 10 posto.

A nakon te četvorice najboljih, stiže skupina koju predvodi Marin Čilić. On, Bugarin Dimitrov i Australac Kyrgios imaju oko četiri posto izgleda, Austrijanac Thiem tri posto, i tako dalje. Važno je i ovo: Federer i Nadal su u istom dijelu ždrijeba, pa samo jedan od njih može u finale! A Čilić je u drugom dijelu ždrijeba, što znači da mu na putu do finala kao najteži protivnik stoji: Zverev! Bio bi tu i Murray, ali ovako Čilić postaje glavni favorit u svom dijelu ždrijeba.

Pobjednika čeka i: najbogatija novčana nagrada. Nagradni fond opet je povećan, pa će pobjednik - i u muškoj i u ženskoj konkurenciji - zaraditi golemih 3,7 milijuna dolara! A usporedimo to sad sa zaradom naše dvojice dosadašnjih pobjednika u muškoj konkurenciji.

Kad je Čilić prije tri godine osvojio US Open, zaradio je okrugla tri milijuna dolara. Nagrada je sad još veća, i to za gotovo četvrtinu! Primjerice, Goran Ivanišević je za svoj Wimbledon 2001. zaradio: 700 tisuća dolara! Čak pet puta manje nego pobjednik US Opena ove godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider