Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
svladala Ruskinju

Petra Martić u 4. kolu US Opena, saznala je i protivnicu

Petra Martić je prvi put u karijeri u 4. kolu US Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo US Opena, ona je u dvoboju 3. kola nakon sat i pol igre svladala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6-3, 6-3.

Protiv devet godina mlađe suparnice 29-godišnja Dućanka krenula je "breakom", no odmah u sljedećoj igri je i izgubila tu prednost. Niz oduzimanja servisa suparici Martić je nastavila i u trećoj igri dvoboja, da bi se nakon toga stabilizirala na svom početnom udarcu te do kraja prvog seta više nije dopustila Gračevoj niti "break-loptu" za povratak. Martić je, pak, kod prednosti od 5-3 još jednom oduzela servis suparnici i tako riješila prvu dionicu dvoboja u svoju korist, a usto i došla u poziciju da prva servira u drugom setu.

Nažalost, u tom prvom gemu drugog seta dopustila je Gračevoj novi "break", no taj je zaostatak vratila odmah u sljedećem gemu. Nakon što je ostvarila novi "break" za 3-1 Martić je uspjela spasiti čak pet prilika Gračeve za smanjenje na 3-2, ali Ruskinja se ipak vratila u rezultatsku ravnotežu oduzimanjem servisa za 4-3.

gol expired Messi ostaje u Barceloni! Objasnio je pozadinu, naveo razloge i kritizirao predsjednika: "Nije održao riječ" divider

Srećom, Martić je i treći put u susretu odmah nakon izgubljenog servisa uspjela ostvariti "re-break" i tako povesti sa 5-3 uz servis za meč. U posljednjoj igri dvoboja naša igračica nije izgubila niti jedan poen te po prvi put u karijeri izborila 4. kolo US Opena.

Protivnica će joj biti Kazahstanka Julija Putinceva koja je nadigrala Bjeloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 3-6, 6-2, 6-1.

Za Martić, trenutačno 15. igračicu svijeta, i Putincevu, koja se nalazi na 35. mjestu WTA ljestvice, to će biti prvi međusobni susret.

gol expired Dobra vijest za Vatrene, pesimizam zavladao taborom Portugala: Ronaldo ima problema, upitan je za utakmicu divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider