Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uzeo treći set i to je sve

Čilić ispao s US Opena, nije imao šanse protiv Dominica Thiema

Baš kao i u prvom kolu protiv Amerikanca Denisa Kudle, Čilić je i protiv drugog nositelja izgubio prva dva seta. Protiv Kudle se uspio vratiti, no ne i protiv Thiema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala US Opena nakon što je u susretu 3. kola izgubio pod Austrijanca Dominica Thiema sa 2-6, 2-6, 6-3, 3-6.

Meč je igran na Arthur Ashe stadionu na kojem je Čilić 2014. u finalu pobijedio Japanca Keia Nishikorija i osvojio svoj jedini Grand Slam naslov.

Nažalost, ovoga puta pobjeda je otišla na suparničku stranu. Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda 26-godišnjeg Austrijanca nakon što je bio bolji u Brisbaneu 2016. i prošle godine u Montrealu.

Baš kao i u prvom kolu protiv Amerikanca Denisa Kudle, Čilić je i protiv drugog nositelja izgubio prva dva seta. Protiv Kudle se uspio vratiti, no ne i protiv Thiema.

Loše je krenulo za Marina. Već u prvom gemu je izgubio servis. Uspio je spasiti dvije lopte za obrat, ali ne i treću. Pri rezultatu 4-2 još jednom je izgubio servis i set je otišao u nepovrat. Treći tenisač svijeta je nakon svega pola sata igre poveo sa 1-0.

U drugom setu je krenulo još gore. Austrijanac je s dva breaka u nizu poveo 4-0 i potom mirno priveo set kraju. Nakon 65 minuta igre Thiem je imao 2-0 u setovima i činilo se kako će sve biti brzo gotovo. Austrijanac je u tim trenucima igrao fantastično, a pomogao mu je i Marin sa 17 neprisiljenih pogrešaka i lošim servisom.

Čilić je u trećem setu napokon pokazao tragove buđenja i podigao igru na viši nivo. Proradio je servis, a smanjio je i broj pogreška.

Bolja igra donijela mu je ploda i pri rezultatu 3-2 stigao je do prvog breaka u meču. Austrijanac je kod 5-3 imao dvije break lopte za povratak u set, ali ih nije uspio iskoristiti i Čilić je nakon 44 minute igre dobio treći set sa 6-3.

U četvrtom setu Marin je prvi stigao do prilike. Pri rezultatu 2-2 imao je tri break lopte, ali nažalost, niti jednu nije iskoristio. Već u idućem gemu stigla je kazna, Thiem je svoju priliku iskoristio i poveo je 4-2.

Marin je kod 5-3 imao velikih 40-15 i dvije vezane break lopte za povratak u susret, no Austrijanac je odigrao dva sjajna poena za izjednačenje, a potom još dva za konačnu pobjedu nakon dva sata i 30 minuta igre.

Idući Thiemov protivnik bit će Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider