Tenis
SPORTOVI
Tenis
kobna kazahstanka

Petra Martić ispala u osmini finala US Opena

Martić (WTA-15.) je po prvi puta u karijeri igrala osminu finala US Opena, ali do četvrtfinala preko 35. igračice svijeta ipak nije mogla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u osmini finala grand-slam turnira US Open od Kazahstanke Julije Putinceve s 3-6, 6-2, 4-6 nakon dva i pol sata igre.

Martić (WTA-15.) je po prvi puta u karijeri igrala osminu finala US Opena, ali do četvrtfinala preko 35. igračice svijeta ipak nije mogla.

Martić je vrlo loše počela dvoboj i Putinceva je ekspresno došla do prednosti od 5-0. Petra se pokušala vratiti, dobila je tri gema zaredom, Dućanka je potom spasila dvije set-lopte, no set je ipak otišao Kazahstanki.

Domagoj Vida Vida detektirao razloge loše igre protiv Portugala: "Nemamo vremena za plakanje" divider

U drugom setu je Martić pronašla svoju dobru igru i nakon 2-2 s četiri uzastopna gema odjurila do 6-2 i poravnanje u setovima. Nažalost, Petra igru iz drugog seta nije pokazala u odlučujućoj dionici igre- Putinceva je povela s 4-0, a potom i s 5-1. Martić se nije predavala, došla je do 5-4, a nakon toga zatražila je medicinsku pomoć prije negoli je Putinceva po drugi puta servirala za meč. Bolovi su ipak bili prejaki, Putinceva dobiva deseti gem i meč.

Martić je izgubila iako je imala više winnera od Putinceve (40-26), ali su odlučivale i neprisiljene pogreške, kojih je Petra imala 39, a Kazahstanka 26.

Bio je ovo njihov prvi dvoboj.

Po prvi puta je četvrtfinale US Opena izborila Amerikanka Jennifer Brady koja je s 6-1, 6-4 izbacila pobjednicu iz 2016. godine Nijemicu Angelique Kerber.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider