Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ipak, nije sve tako crno

Pogledajte analizu: Gdje je sve pošlo po zlu i kako je Portugal razotkrio slabosti Vatrenih?

Hrvatska je u Portu doživjela najteži poraz još od rujna 2018. godine, kada je također na otvaranju Lige nacija poražena od Španjolske 6:0. Portugalci su razotkrili sve slabosti Vatrenih.

Krenulo je obećavajuće, pokušajem Nikole Vlašića na samom otvaranju. No već nakon 15-ak minuta Hrvatska se našla u portugalskom žrvnju, iz kojeg nije mogla izaći do samog kraja.

Najteži je to poraz Vatrenih još od "šestice" Španjolaca prije dvije godine, također na otvaranju Lige nacija. Iako smo tada na poluvremenu gubili 3:0, dojam je kako se Hrvatska sinoć u Portu činila daleko nemoćnijom...

"Pa htjeli smo jedan čvrsti blok, iz toga bloka se brzo otvarati, međutim tu smo u bloku bili jako spori, daleko od igrača, čak nismo ni faul napravili. Nismo ih mogli nikako stići i to je bilo jako loše'', rekao je Dalić nakon utakmice.

Domagoj Vida Vida detektirao razloge loše igre protiv Portugala: "Nemamo vremena za plakanje" divider

Pogotovo loše Hrvatska je djelovala u sredini, gdje je Portugal lakoćom stvarao višak. Mateo Kovačić i Mario Pašalić nisu se mogli nositi s trojicom ili čak četvoricom suparničkih igrača, redom sjajnih s loptom u nogama.

Puno znači Modrić, ali i Brozović

Pašalić jednostavno nije imao ni približnu ulogu kao u Atalanti, dok se Kovačić s loptom nije uspio nametnuti kao u Chelseaju, gdje pored sebe ipak ima ponajboljeg defenzivnog veznjaka svijeta N'Gola Kantea.

Jasno je koliko je Hrvatska ovisna o Luki Modriću koji je sinoć propustio prvu službenu utakmicu u Dalićevom mandatu, no baš na sinoćnjem primjeru neučinkovitog Kovačića, vidi se koliko nam znači i Marcelo Brozović. Igrač je to koji daje ravnotežu, ali i sigurnost drugima. I za kojeg nemamo primjerenu zamjenu.

Može li nakon ovakve igre Hrvatska uzeti bodove kod Francuza?

Ukupno glasova:

Kao što je očito nemamo ni za Šimu Vrsaljka na mjestu desnog beka. Vidjelo se to 2019. godine kroz kvalifikacije za Euro, ali i na Dragau. Tin Jedvaj primarno je stoper i na neprirodnoj poziciji teško mu se nositi s vrhunskim bočnim i krilnim igračima, kakvima Portugal obiluje.

Problema je na lijevoj strani imao i Borna Barišić, jer jednostavno nije bilo adekvatnog defenzivnog doprinosa Ante Rebića.

Statistika je jasna

Na kraju, Portugalci su imali 26 udaraca, od čega 11 u okvir. Hrvatska pet, samo dva u okvir. Tri puta su domaćini pogađali vratnicu, imali osam kornera prema četiri Hrvatske. Bili uspješniji u duelima i imali veći posjed.

No probleme su nam stvarali i nakon kontre i polukontre, te poslije prekida koji se nameću kao boljka Vatrenih. Ipak, nije sve tako crno: plus je Livaković na golu, a s Brozovićem, Perišićem i Petkovićem nadamo se kako će već s Francuzima stvari izgledati bolje, kao i da će nas ovaj poraz prodrmati.

gol expired Postava bez glave, repa i balansa: Izbornik je napravio pogreške koje ne smije ponoviti divider

Znakovitu poruku sinoć je poslao jedan od senatora svlačionice Dejan Lovren.

"Ako se danas netko osjećao umornim, neka preskoči Francusku, jer imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih igrača na klupi. Moramo ovo popraviti, jer ovako ne možemo završiti ovu Ligu nacija, nije prihvatljivo jednostavno."

Gostovanje u Parizu doima se još težim izazovom, ali i savršenom prilikom da Vatreni pokažu kako je teška večer u Portu bila tek - loš dan.

Svih pet pogodaka s utakmice Portugala i Hrvatske

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider