Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šteta za Matu

Dodig i Krajicek u osmini finala US Opena, Pavić ispao, ništa od meča s njima

U osmini finala mogao se dogoditi dvoboj Ivana Dodiga protiv Mate Pavića, ali Pavić sa svojim partnerom, Nizozemcom Matwe Middelkoopom, nije slavio u drugom kolu.

Ivan Dodig i Austin Krajicek (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek, plasirali su se nakon velike borbe u osminu finala turnira parova na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru u godini.

U meču drugog kola hrvatsko-američka kombinacija nadjačala je grčku braću, Stefanosa i Petrosa Tsitsipasa sa 7-5, 6-7(5), 6-4. Dodig i Krajicek su, inače, drugi nositelji turnira.

U prvom setu Dodig i Krajicek su do breaka stigli u idealnom trenutku, kod vodstva 6-5. U drugom su mogli brzo slomiti grčki par, ali su kod 2-1 propustili tri break prilike. Mogla se ponoviti situacija iz prve dionice, ali kod 6-5 Dodig i Krajicek nisu iskoristili čak tri meč lopte. Nešto kasnije braća Tsitispas su bili bolji u tie breaku i o pobjedniku se odlučivalo u trećem setu.

Propuštene šanse nisu uzdrmale druge nositelje pa su Dodig i Krajicek vrlo brzo napravili break i potom ga čuvali sve do kraja meča.

U osmini finala mogao se dogoditi dvoboj Ivana Dodiga protiv Mate Pavića, ali Pavić sa svojim partnerom, Nizozemcom Matwe Middelkoopom, nije slavio u drugom kolu. Bolji su od 14. nositelja bili Amerikanci Denis Kudla i Vasil Kirkov sa 6-3, 4-6, 6-4.

Bio je to meč s dosta preokreta, pogotovo u drugom setu, no u trećem su Amerikanci čvrsto držali svoj servis pa tako i nakon 3-3 kada su napravili jedini break u tom dijelu dvoboja.

US Open, 2. kolo parova:

Ivan Dodig, Austin Krajicek (Hrv,SAD/2) - Petros Tsitsipas, Stefanos Tsitsipas (Grč) 7-5, 6-7(5), 6-4

Denis Kudla, Vasil Kirkov (SAD) - Mate Pavić, Matwe Middelkoop (Hrv,Niz/14) 6-3, 4-6, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider