Novak Đoković, prvi igrač svijeta i branitelj naslova na posljednjem ovogodišnjem teniskom Grand slam turniru US Openu, zbog ozljede lijevog ramena predao je meč 4. kola Stanislasu Wawrinki, pri vodstvu Švicarca 2:0 u setovima.

Wawrinka je vodio 6:4, 7:5 i 2:1 u trećem setu, kada je Đoković odlučio da ne može nastaviti meč. Nakon gubitka drugog seta Đoković je odmah pozvao liječničku pomoć i sjeo uz teren bez majice, a trener mu je masirao rame.

Srpski tenisač vratio se na teren, no ubrzo je zbog bolova ipak predao meč.

"Ovo nikada nije način na koji želite završiti meč. Stvarno mi je žao Novaka, on je nevjerojatan prijatelj", izjavio je Wawrinka.

Problem s ramenom kod Đokovića rasplamsao se početkom ovog tjedna, što se posebice vidjelo u meču drugog kola u srijedu, no do petka se činilo da se 32-godišnjak oporavio, kada je pobijedio u čista tri seta i stigao do posljednjih 16.

"Ne želim razgovarati o svojim ozljedama. Rekao sam to u prošlosti i držim se toga", izjavio je Đoković novinarima.

Poznato je da ga publika u New Yorku baš ne voli. Zviždali su mu zbog predaje, a on im je pokazao podignutim prstom da je sve u redu.

“Šta da kažem? Nisam uvrijeđen, ne zanimaju me takve stvari. Poštujem druge i nadam se da i oni mogu poštovati mene. Nisam ni prvi ni posljednji igrač koji je morao predati meč zbog ozljede.''

Sljedeći će Wawrinkin protivnik biti peti nositelj, Rus Daniil Medvedev, koji je ranije u nedjelju pobijedio njemačkog kvalifikanta Dominika Koepfera.