Tenis
SPORTOVI
Tenis
Napeta atmosfera

VIDEO Ukrajinka pobijedila Ruskinju pa zaradila ovacije: Pogledajte kako je izgledao pozdrav nakon meča

Elina Svitolina pobijedila je Anastasiju Potapovu u 1. kolu turnira u Monterreyu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina pobijedila je rusku predstavnicu Anastasiju Potapovu u prvom kolu teniskog WTA turnira u meksičkom Monterreyu sa 6:1, 6:2.

Odjevena u ukrajinske boje, plavu suknju i žutu majicu, Svitolina je bez većih problema svladala 81. tenisačicu svijeta.

Svitolina odjevena u ukrajinske boje

Iako je prvotno razmišljala o bojkotu ovog meča u znak prosvjeda protiv ruske agresije na Ukrajinu, Svitolina je promijenila mišljenje nakon što su ATP i WTA zabranili Rusima i Bjelorusima da nastupaju pod imenom i zastavom svoje države.

"Bila sam u misiji za svoju zemlju", rekla je ukrajinska tenisačica pa dodala:

"Zato sam ovdje. Zato igram za svoju zemlju, dajem sve od sebe i koristim ovu priliku, svoje resurse da pozovem ljude da pruže podršku Ukrajini. Sve što ovdje zaradim ići će za vojsku, hvala na podršci", kazala je Svitolina.

Pozdrav tenisačica na mreži

Nakon meča, kako to obično biva, tenisačice su se pozdravile na mreži. Razmijenile su nekoliko riječi, čestitale jedna drugoj, a Svitolina je nakon toga zahvalila domaćoj publici na podršci.

Kako je izgledao pozdrav Svitoline i Potapove možete vidjeti OVDJE.

U drugom krugu turnira u Monterreyu Svitolina, 15. igračica svijeta, igrat će protiv bugarske predstavnice Viktorye Tomove.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider