Tenis
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Tenis
FINALE JE U SUBOTU

Tunižanki se u finalu Wimbledona pridružila - Ruskinja!

U finalu ovogodišnjeg Wimbledona nastupit će dvije tenisačice koje do sada na Grand Slamu nikad nisu prošle četvrtfinale.

Elena Rybakina (Foto: Afp)

U finalu trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona igrat će Elena Rybakina, ruskinja koja nastupa pod kazahstanskom zastavom i Tunižanka Ons Jabeur.

Rybakina je u polufinalu pobijedila Rumunjku Simonu Halep sa 6-3, 6-3, dok je Jabeur svladala Njemicu Tatjanu Mariju sa 6-2, 3-6, 6-1.

Mlada 23-godišnja Rybakina je u tek svom drugom nastupu u Wimbledonu stigla do finala nakon što je lani ispala u četvrtom kolu. Pobjedu protiv bivše pobjednice Wimbledona izborila je nakon 75 minuta igre.

Niti jedna do sada dalje od GS četvrtfinala

Do sada je na Grand Slam turnirima najdalje stigla u Roland Garrosu gdje je prošle godine dogurala do četvrtfinala.

Rybakina je ulaskom u finale postala prva predstavnica Kazahstana u nekom od Grand Slam finala, a za naslov će se boriti protiv Tunižanke Jabeur koja je postala prva Afrikanka koje je izborila nastup u finalu nekog Grand Slam turnira.

Zanimljiva je priča iza Rybakine, koja je rođena Ruskinja te je nastupala pod zastavom svoje države do 2018. godine, kad je prihvatila financijski bogatu ponudu Kazahstana da uzme njihovo državljstvo i ode igrati pod njihovu zastavu.

Upravo zbog je mogla nastupiti na ovogodišnjem Wimbledonu, koji je u puno problema zbog zabrane nastupa ruskim i bjeloruskim tenisačima te tenisačicama. No, na kraju imamo apsurd, da će jedna Ruskinja čak zaigrati u finalu.

Do sada su međusobno igrale tri puta, a Jabeur je dva puta slavila.

Tunižanka je u karijeri osvojila tri turnira, a još pet puta je gubila u finalima, dok je Ribakina u osam finala dva puta slavila, a osam puta gubila.

Finale je na programu u subotu.

Polufinale

Elena Ribakina (Kaz/N.17) - Simona Halep (Rum/N.16) 6-3, 6-3
Ons Jabeur (Tun/N.3) - Tatjana Maria (Njem) 6-2, 3-6, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider