Tenis
SPORTOVI
Tenis
nevjerojatan preokret

Čudo u Australiji: Tsitsipas pobijedio Nadala nakon što je gubio 2:0 u setovima!

Stefanos Tsitsipas eliminirao je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australian Opena nakon što je gubio 2:0 u setovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stefanos Tsitsipas napravio je čudesni preokret protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australian Opena. Španjolac je vodio 2:0 u setovima, no nakon više od četiri sata igre Grk je slavio s 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5.

Tsitspas je tako u osmom međusobnom susretu tek drugi put svladao Nadala, a to je učinio okrenuvši 0:2 u setovima. Jedini put dosad kada je Nadal izgubio meč na Grand Slam turniru u kojemu je dobio prva dva seta dogodio se u 3. kolu US Opena 2015. protiv Talijana Fabija Fogninija.

Tsitsipas je tako treći put u karijeri stigao do polufinala na nekom "grand slam" turniru, nakon Australian Opena 2019. kada je izgubio od Nadala te Roland Garrosa 2020. kada je bolji bio Srbin Novak Đoković.

U svom trećem polufinalu na Grand Slamu Tsitsipas će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je u ruskom dvoboju u četvrtfinalu svladao Andreja Rubljova sa 7:5, 6:3, 6:2. Za Medvedeva je ovo već 19. uzastopna pobjeda u nizu koji traje još od turnira iz serije Masters 1000 u Parizu u studenom prošle godine. Medvedev će se boriti za svoj drugi finale na Grand Slam turnirima u karijeri, nakon US Opena 2019.

gol expired Rusi uvjereni da ih Hrvati podcjenjuju: "Kažu da će nas razbit kao zvečku!? Upozoravamo navijače Dinama…" divider

Nadal će pak ostati na 20 osvojenih Slamova naslova u pojedinačnoj konkurenciji, što je rekord koji dijeli sa Švicarcem Rogerom Federerom.

Još u utorak polufinale su izborili branitelj naslova i prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković te senzacija turnira, ruski kvalifikant Aslan Karacev.

Ranije u srijedu Čehinja Karolina Muchova i Amerikanka Jennifer Brady stigle su do polufinala turnira tenisačica.

Muchova je do svog prvog polufinala na Grand Slam turnirima stigla pobjedom 1:6, 6:3, 6:2 protiv prve nositeljice, domaće igračice Ashleigh Barty, dok je Brady u četvrtfinalu nadigrala sunarodnjakinju Jessicu Pegulu s 4:6, 6:2, 6:1.

U utorak su do polufinala stigle i Amerikanka Serena Williams te Japanka Naomi Osaka

REZULTATI ČETVRTFINALA,

TENISAČI:

Danil Medvedev (Rus/4) - Andrej Rubljov (Rus/7) 7-5, 6-3, 6-2
Stefanos Tsitsipas (Grč/5) - Rafael Nadal (Špa/2) 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5

TENISAČICE:

Karolina Muchova (Češ/25) - Ashleigh Barty (Aus/1) 1-6, 6-3, 6-2
Jennifer Brady (SAD/22) - Jessica Pegula (SAD) 4-6, 6-2, 6-1

gol expired Možda i najbizarniji autogol u povijesti, isplati se pogledati više puta: Ovo je neobjašnjivo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider