Tenis
SPORTOVI
Tenis
svitolina čeka, ali...

Petri Martić u Wimbledonu se otvaraju vrata četvrtfinala, ali prvo mora pasti Amerikanka

Petra Martić imat će lijepu priliku izboriti četvrtfinale Wimbledona ako pobijedi Collins.

Elina Svitolina (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ukrajinka Elina Svitolina pobijedila je u 3. kolu Wimbledona Grkinju Mariju Sakkari sa 6:3, 6:7 (1), 6:2 i drugi put u karijeri probila se u osminu finala najvećeg teniskog turnira, gdje će joj suparnica biti bolja iz hrvatsko-američkog dvoboja Petre Martić i Danielle Collins.

Imala problema s ozljedom

Ukrajinka je ovom pobjedom prekinula rezultatsku krizu, djelomično izazvanu i ozljedom koljena, koja je trajala još od ožujka. Naime, Svitolina je prvi put nakon polufinala Indian Wellsa uspjela nanizati tri pobjede i izjednačiti svoj najbolji wimbledonski rezultat.

"Lijepo je što ću sada imati dva dana odmora. To mi je bio motiv više", rekla je 24-godišnja Ukrajinka nakon pobjede nad Grkinjom Marijom Sakkari.

Ukrajinka je u posljednjem setu tražila liječničku pomoć zbog problema sa žuljevima. Sjetimo se da Marin Čilić zbog istih problema u svom jedinom finalu u Wimbledonu nije uspio pružiti otpor Rogeru Federeru...

Protiv Martić ili Collins u ponedjeljak

Svitolina će se u ponedjeljak boriti za svoje prvo četvrtfinale u All England Clubu, a suparnica će joj biti bolja iz dvoboja Dućanke Petre Martić i Amerikanke Danielle Collins.

Bude li joj suparnica 28-godišnja hrvatska tenisačica, bit će to njihov peti međusobni dvoboj, a Svitolina vodi s 3:1, no sva četiri meča odigrale su na zemljanoj podlozi. U posljednjem srazu, koji se dogodio u 2. kolu turnira u Rimu prošle godine, Martić je osvojila svega tri gema, a Ukrajinka kasnije došla do naslova.

Uz Svitolinu, mjesto u osmini finala izborila je i Kineskinja Shuai Zheng koja je sa 6:4, 6:2 nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki.

U konkurenciji tenisača prvi se osmine finala domogao Kanađanin Miloš Raonić koji je sa 7:6 (1), 6:2, 6:1 bio bolji od Amerikanca Reilyja Opelke.

TENISAČI - 3. kolo

Miloš Raonić (Kan/15) - Reilly Opelka (SAD) 7:6 (1), 6:2, 6:1

TENISAČICE - 3. kolo

Elina Svitolina (Ukr/8) - Maria Sakkari (Grč/31) 6:3, 6:7 (1), 6:2

Shuai Zhang (Kin) - Caroline Wozniacki (Dan/14) 6:4, 6:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider