Tenis
SPORTOVI
Tenis
U tri seta

Veliko iznenađenje: Čudesna Svitolina izbacila prvu tenisačicu svijeta iz Wimbledona

Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Marketa Vondroušova izborile su plasman u polufinale Wimbledona

Elina Svitolina (Foto: Afp)

Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Marketa Vondroušova izborile su plasman u polufinale Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone.

Svitolina je u četvrtfinalu porazila prvu tenisačicu svijeta Poljakinju Igu Swiatek sa 7-5, 6-7 (5), 6-2, dok je Čehinja Marketa Vondroušova pobijedila Amerikanku Jessicu Pegulu sa 6-4, 2-6, 6-4.

Mate Pavić i Nikola Mektić Mektić i Pavić nakon dva uzastopna finala šokantno ispali s Wimbledona divider

Većina stručnjaka je u polufinalu vidjela prvu i četvrtu tenisačicu svijeta, Poljakinju Swiatek i Amerikanku Pegulu, no Ukrajinka i Čehinja su pokvarile prognoze.

Prva igračica svijeta je sjajno ušla u meč. Već u prvom gemu je napravila break. Međutim, Svitolina se vratila izjednačivši na 2-2, da bi Swiatek s dva gema u nizu povela 4-2. Prvi vodstvu 5-4 je servirala za set, no 28-godišnja Ukrajinka je spojila tri gema u nizu za 7-5.

Novak Đoković i Carlos Alcaraz Otac najboljeg tenisača svijeta "špijunirao" Đokovića: Jednim potezom sve iznenadio divider

U drugom setu obje su tenisačice po jednom gubile svoj servis, a odluka je pala u 13. igri koja je otišla na stranu prve tenisačice svijeta.

U odlučujućem, trećem setu Svitolina je uz dva oduzeta servisa povela 5-1 i mirno privela meč kraju.

Ukrajinku će u njezinom drugom polufinalu u Wimbledonu, nakon što je 2019. poražena, čekati Čehinja Vondroušova koji je velikim preokretom u trećem setu sigla do pobjede.

Novak Đoković Đoković 'preživio' Hurkaczevo bombardiranje u meču koji je trajao dva dana divider

Vondroušova, koja je 42. tenisačica svijeta, je do pobjede protiv četvrte igračice stigla nakon sat i 55 minuta igre.

Ulaskom u polufinale 24-godišnja Čehinja je ostvarila svoj najveći uspjeh u Wimbledonu gdje do sada nikada nije pošla dalje od drugog kola.

"Bilo je jako teško i jednostavno nevjerojatan osjećaj. Nikada nisam igrala na terenu broj jedan. Nevjerojatno je. Samo sam željela ostati što sam duže mogla i borila sam se do kraja. Presretna sam," rekla je Čehinja.

Ivan Dodig Ništa od sna o Wimbledonu: Dodig ispao u drugom kolu parova divider

Prvi set obilježili su izgubljeni servis, viđeno je pet breakova, pri čemu je Čehinja napravila tri.

Pegula je zatim zaigrala bolje i nakon breaka u četvrtom gemu prelomila je drugi set. U odlučujućem, trećem setu Amerikanka uz oduzeti servis povela sa 4-1, međutim uslijedio je veliki povratak češke tenisačice.

Vondroušova je osvojila pet vezanih gemova za plasman u polufinale. Peguli je ovo bilo šesto četvrtfinale na nekom od Grand Slam turnira i šesti poraz.

Preostala dva četvrtfinala su Elena Ribakina - Ons Jabeur i Arina Sabalenka - Madison Keys.

REZULTATI - četvrtfinale

Elina Svitolina (Ukr) - Iga Swiatek (PoljN.1) 7-5, 6-7 (5), 6-2

Marketa Vondrousova (Češ) - Jessica Pegula (SAD/N.4) 6-4, 2-6, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider