Tenis
SPORTOVI
Tenis
nole ima veliki problem

Suradnja Đokovića i Ivaniševića? Goran to ne bi mogao podnijeti

Nema dima, a kamoli vatre u navodnoj priči da će Goran Ivanišević preuzeti posrnulog bivšeg broja 1 - Novaka Đokovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak je Novak Đoković odradio trening na centralnom terenu kompleksa u Rimu, gdje se igra treći zemljani Masters 1000 turnir ove sezone. Na treningu se pored njega pojavio umirovljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević, što je drugom igraču svijeta bila velika čast, pa je to odlučio podijeliti s fanovima na profilima svojih društvenih mreža. To je istovremeno bio znak da se brojni mediji raspišu i zakuhaju priču o Ivaniševićevom preuzimanju Đokovića, koji je trenutno bez trenera nakon što je raskinuo 10-godišnju suradnju sa svojim timom.

To što su se Đoković i Ivanišević našli na istom terenu, točnije u istoj polovici, nema apsolutno nikakve veze s ničime. Bivši pobjednik Wimbledona došao je sa svojim pulenom, Tomašom Berdychom, odraditi zagrijavanje prije njegovog meča 1. kola protiv Mische Zvereva, koji je igrao upravo na tom centralom terenu... To je, ajmo reći, prvi razlog zbog kojeg nema dima, a kamoli vatre u priči oko veze Đoković - Ivanišević.

Nadalje, Ivanišević je preuzeo Berdycha u drugoj polovici 2016. godine i praktički su još na početku sasvim solidne suradnje. Berdych je do sada s Ivanišević osvojio jedan turnir, a ove je sezone zaigrao u dva polufinala, te je imao meč-lopte protiv Rogera Federera u Miamiju, kasnijeg pobjednika turnira.

Na prva dva zemljana Masters 1000 turnira u Monte Carlu i Madridu gubio je u osmini finala, od Marina Čilić i Alexandera Zvereva.

Đokovićev najveći problem je Pepe Imaz

No i da zanemarimo prva dva argumenta, najveći razlog zbog kojeg Ivanišević ne bi pristao raditi s Đokovićem je njegov mentalni trener, neki kažu i guru, Pepe Imaz.

Riječ je o bivšem tenisaču, ne odviše dobrom, koji promovira ljubav i mir (Amor Y Paz), te je vlasnik teniske akademije u Marbelli. Pep Imaz propovijeda filozofiju o ljubavi i miru kao najvažnijim stvarima u životu. Mnogi vjeruju da je upravo zbog njega i takvog načina razmišljanja Đokovićev tenis toliko pao, te da je Pepe Imaz razlog zbog kojeg je najprije otišao Boris Becker, a potom i cijeli njegov tim s kojim je radio više od 10 godina.

Ivanišević jednostavno nije tip osobe koji bi mogao funkcionirati na taj način. Nikada u životu nije bio miran i sve je radio instiktivno, kako na terenu, tako i izvan njega. Iako je početkom ove godine rekao da bi vrlo rado trenirao Đokovića, točnije da se "takva ponuda ne odbija", sumnjamo da bi to funkcioniralo s aktualnim guruom u sastavu.

Đoković je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubio većinu emocija koje su ga uglavnom krasile tijekom dominantnih godina na Touru. Urlanje, razgovaranje sa svojim trenerskim kutom, bacanje reketa... toga više gotovo nema. Njegov govor tijela u posljednjem meču protiv Rafe Nadala bio je i više nego negativan, što dosada nije bio slučaj.

Đoković je sam izjavio da mu se ne žuri sa odabirom novog trenera, a i kada ga izabere on će morati biti spreman raditi sa spomenutim duhovnim vođom. Kako stvari izgledaju, Pepe Imaz je trenutno Đokovićev najveći problem, a ne Becker ili cijeli tim kojeg je otpustio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider