Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon više od 10 godina

Radikalan potez Đokovića: Raskinuo suradnju s cijelim timom!

Samo jedan osvojeni ATP turnir u četiri i pol mjeseca nove sezone. Premalo je to za Novaka Đokovića, bivšeg broja 1 koji se pokušava vratiti na teniski tron.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpski tenisač Novak Đoković dogovorio je raskid suradnje s trenerom Marjanom Vajdom, kondicijskim trenerom Gebhardom i fiozioterapeutom Miljanom Amanovićem. Do dogovora za raskid suradnje došlo je nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i privatnih planova svakog od njih. Zaključeno je da su potrebne promjene, nov pristup i nova energija da bi Đoković ostvarivao bolje rezultate na ATP Touru.

"Beskrajno hvala cijelom timu na desetljeću prijateljstva, požrtvovnosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njih ne bih uspio u tenisu. Bili su moja snaga i davali su mu vjetar u leđa. Oni su moja obitelj i to se nikada neće promijeniti", naveo je Đoković u priopćenju za javnost.

"Želim nastaviti podizati nivo svoje igre i snage, a to je proces koji traje. Imam osjećaj da počinjem ispočetka i to je osjećaj koji mi se sviđa. Lovac sam i jedan od mojih ciljeva je da se ponovno vratim u pobjedničku formu", kaže Đoković.

S trenerom Vajdom surađuje od 2006. godine, a od tada je osvojio svih 12 Grand Slam naslova i bio prvi igrač svijeta! Ove sezone Đoković je na samo jednom ATP naslovu (Katar Open), dok je na ostalim turnirima gubio od Denisa Istomina (Australian Open), Nicka Kyrgiosa (Acapulco i Indian Wells) i Davida Goffina (Monte Carlo).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider