Tenis
SPORTOVI
Tenis
OSTAJU PRI SVOJOJ ODLUCI

Stigla reakcija iz Wimbledona: "Ovo je jedina moguća odluka, ne prihvaćamo rusku propagandnu mašineriju"

Vrlo brzo nakon odluke ATP-ja, stiglo je priopćenje iz All England Cluba.

Wimbledon (Foto: Afp)

Turbulentna je trenutna situacija u svjetskom tenisu, a sve zbog odluke organizatora Wimbledona, koji su odredili kako na ovogodišnjem izdanju najpoznatijeg turnira svijeta ne mogu sudjelovati tenisači i tenisačice iz Rusije, odnosno Bjelorusije.

To je rezultiralo buntom među igračima te zahtijevanjem od ATP-ja da reagira tako što će Wimbledon doslovno ukloniti iz svog kalendara, a time i mogućnosti osvajanja turnirskih bodova za njihovu rang ljestvicu. ATP je to danas i napravio. 

Novak Đoković ATP se i službeno odrekao najvećeg teniskog turnira na svijetu divider

All England Club ostaje pri svome

Reakcija iz All England Cluba nije se morala dugo čekati. No, nije se dobio odgovor kakvom su se mnogi nadali, odnosno reakcija koja bi otkrila kako ih je ATP smekšao. Zapravo, u službenom priopćenju objavljenom na web stranicama Wimbledona, otkrili su kako ostaju pri svojoj odluci. 

Prenosimo onaj najvažniji dio priopćenja

"Poštujemo odluku koja se razlikuje od našeg stava i odluke da zabranimo nastup igračima iz Rusije i Bjelorusije na ovogodišnjem turniru te žalimo zbog utjecaja ove odluke na pojedince.

No, gledajući kakav je stav zauzela Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, po pitanju limitiranja ruskog globalnog utjecaja, smatramo kako smo donijeli jedinu moguću odluku po pitanju Wimbledona, kao globalno prepoznaljivog događaja i britanske institucije te ostajemo pri odluci koju smo donijeli.

Nismo spremni donijeti odluke koje bi mogle utjecati na sigurnost igrača ili njihovih obitelji. Osim toga, ne prihvaćamo uspjeh ili sudjelovanje na Wimbledonu kao priliku za rusku propagandnu mašineriju, koja je kroz medije kontrolirane od strane države, jer je kroz povijest već koristila sportske uspjehe za potporu pobjedničke priče o ruskom narodu.

Iz toga razloga izražavamo razočaranje odlukama koje su donijeli ATP, WTA i ITF, po pitanju uklanjanja bodova osvojenih na turniru. Mislimo da su te odluke disproporcionalne s ovim ekstremnim okolnostima u kojima smo se našli te da štetno djeluje na sve igrače koji nastupaju na Touru. 

Trenutno razmatramo opcije i pripremamo svoju poziciju. Također smo u razgovoru s našim kolegama iz drugih Grand Slam turnira. U međuvremenu ćemo ostati fokusirani na organizaciju još jednog sjajnog izdanja turnira", naveli su.

<

Sve nam se čini da je ovo jedna igra koja je zapravo tek započela te da će glavnu odluku donijeti one najviše zvijezde. Ako igrači odluče kako bez bodova neće nastupati, Wimbledon bi mogao doživjeti velike gubitke te bi mogao biti stavljen u poziciju iz koje će morati donijeti neku od odluka koje trenutno ne žele.

Nećemo vjerojatno biti u krivu ako zaključimo da nam ovo sve zvuči pomalo paranoično.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider