Tenis
SPORTOVI
Tenis
velike pohvale

Borna Ćorić je teniska priča godine: "Što manje promašuje to vam više komplicira život. On je poput Medvjedeva"

Stefanos Tsitsipas iskreno je pohvalio Bornu Ćorića.

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Borna Ćorić na veliki turnir u Cincinnatiju stigao je kao autsajder, u teškom trenutku karijere. A onda je odigrao: najveći tjedan života! Nanizao je čak šest pobjeda protiv favorita! U finalu je pao i Stefanos Tsitsipas, a Ćorić osvojio najveći trofej u karijeri.

Poza i osmijeh na kraju su rekli sve. Borna Ćorić u Cincinnati je stigao kao 152. tenisač svijeta, a napustio ga s trijumfom karijere. Pobjedom nad Stefanosom Tsitsipasom postao je najniže rangirani pobjednik jednog Masters turnira u povijesti.

„Mislim da će mi trebati par dana da mi se malo slegnu dojmovi. Stvarno sam presretan, ne znam što da vam kažem. Bio je jako težak meč, nisam počeo dobro, ušao sam dosta nervozno, dosta nesigurno. On je odigrao stvarno fantastično, ali na kraju sam našao ritam i mislim da sam drugi set odigrao najbolje u životu iskreno'', rekao je Ćorić

gol expired Euforija na Maksimiru: Navijači Dinama satima na kiši stajali i čekali ulaznice divider

Sam Borna je uoči finala Tsitsipasa proglasio favoritom, a Grk je u tom stilu i otvorio meč. Brzo odjurivši na 4:1. No, Borna Ćorić nije se povukao. Zaigrao je agresivnije, pronašao servis i jedan od najboljih tenisača svijeta od sredine prvog seta bio je u podređenom položaju.

"Mislim da je dobro servirao i tjerao me da puno trčim. Mogao sam iskoristiti svoje prilike u prvom setu, ne znam zašto nisam. Malo sam previše žurio, on je odigrao nekoliko dobrih reterna i to me je koštalo. Jer taj prvi set mogao je sve promijeniti'', rekao je grčki tenisač.

Dillian Whyte i Fury Dillian Whyte pozvao Filipa Hrgovića da prihvati meč protiv Alena Babića divider

Ćorić je u Ohiju u tjedan dana dobio pobijedio trojicu tenisača iz prvih 10, te petoricu iz prvih 20. A, jedini koji mu je uspio uzeti set bio je Rafa Nadal. Zadivljujuća dominacija tenisača koji je zbog operacije ramena bio izvan terena punih godinu dana, te se strpljivo vraćao čak i preko turnira niže, challenger razine.

"Mislio sam da mogu dobro igrati. Naporno sam trenirao i znao da mogu igrati dobar tenis, ali da mogu igrati na ovoj razini nisam bio svjestan. I jasno je da sam jako sretan."

Trijumf u Cincinnatiju 25-ogodišnjem Zagrepčaninu donio je skok od 123 mjesta na ATP ljestvici. A, u posljednja tri mjeseca napredovao je gotovo 250 pozicija.

Na posljednjoj ATP ljestvici objavljenoj u svibnju Ćorić je bio 278. tenisač svijeta. Lipanj je završio na 201. mjestu, a srpanj na 147. U Cincinnati je stigao kao 152., a napušta ga kao 29. reket svijeta.

Jardel VIDEO Bizarna tehnika izvođenja penala je hit: Igrač se ''zamrznuo'', zabio pa promašio divider

Bude li zdravstveno stanje i dalje dobro, daljnji napredak na ljestvici neće izostati. Jer, Ćorić je tenisač za velike stvari. Tsitsipasova usporedba govori dovoljno.

"On što manje promašuje to vam više komplicira život. On je gotovo poput Danila Medvjedeva, ali udara lopticu nešto jače, s više topspina i tako otvara teren'', izjavio je Grk.

Osvajanjem Cincinnatija Ćorić je postao 4. hrvatski tenisač s naslovom na Masters turnirima.

Seriju je otvorio Goran Ivanišević u Stockholmu i Parizu, a onda su slijedili trijumfi u SAD-u. Ivan Ljubičić slavio je u Indian Wellsu, a Marin Čilić kao i Borna u Cincinnatiju.

Sada sam odigrao pet mečeva u nizu i moram se odmoriti nekoliko dana. Trebam se oporaviti i jednostavno se pripremiti za US Open."

U New Yorku će biti nositelj, što znači da u prva dva kola neće moći igrati s bolje rangiranima od sebe. Odlična vijest za Bornu, a još bolja za ostale nositelje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider