Tenis
SPORTOVI
Tenis
vraća se tenisu

Slavna tenisačica htjela je završiti karijeru i zatrudnjeti, no u tome ju je spriječila endometrioza

Collins je na popisu ekipe SAD-a za turnir mješovitih timova United Cup, koji će se održati u Perthu i Sydneyju od 27. prosinca do 5. siječnja.

Danielle Collins (Foto: Profimedia)

Američka tenisačica Danielle Collins, trenutačno deveta na WTA ljestvici, objavila je na društvenim mrežama da odustaje od odlaska u igračku mirovinu na kraju ove godine te da će i 2025. biti dio teniske karavane.

U siječnju je nakon poraza od Poljakinje Ige Swiatek u drugom kolu Australian Opena najavila prekid teniske karijere te rekla da joj je dosta stalnih putovanja i da će se posvetiti obitelji. Željela je zatrudnjeti, no za sada je u tome sprječava zdravstveno stanje - endometrioza.

"Suočavanje s endometriozom, koja utječe na plodnost, velik je izazov za mnoge žene. To je nešto s čime se aktivno borim, ali imam potpuno povjerenje u tim s kojim radim. Samo će trajati dulje nego što sam mislila", napisala je Collins, osvajačica četiri WTA naslova, koja je već 2019. otkrila da ima problema s reumatoidnim artritisom.

Collins je na popisu ekipe SAD-a za turnir mješovitih timova United Cup, koji će se održati u Perthu i Sydneyju od 27. prosinca do 5. siječnja.

Suprotno dosadašnjim predviđanjima, nakon ove sezone neće završiti karijeru. "Vraćam se na turneju 2025. godine", objavila je na Instagramu tenisačica s Floride koja je ovog ožujka ostvarila najveću pobjedu u karijeri osvojivši turnir WTA 1000 u Miamiju.

Njezin najbolji ranking u karijeri bilo je sedmo mjesto na WTA ljestvici 2022. godine, kada je bila u finalu Australian Opena igrala protiv Ashleigh Barty i izgubila.

Ovo je za nju bila uspješna sezona, u koju je krenula kao 62. igračica svijeta, a onda se popela čak 53 mjesta. Osim Miamija ove je godine osvojila je i turnir u Charlestonu., a 2021. godine osvojila je Palermo i San Jose.

Navijači u Koprivnici Nezapamćena euforija u Koprivnici: Ljudi su tri sata prije otvaranja blagajni čekali ulaznice za Hajduk divider

Toni Kroos Osvojio je srebro s Vatrenima, a sada igra potpuno drugačiji nogomet, koji je osnovao Toni Kroos divider

RNK Split Užas u Dalmaciji: Šakama se tukli trener i igrač Splita, letjele su i kopačke po glavi!? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Hajduk uspješno prošao teško gostovanje kod posljednjeg na ljestvici, ali vrlo dobrog Slaven Belupa!
Stigli su sastavi za utakmicu Slaven Belupa i Hajduka! Gattuso je odlučio ostaviti Durdova na klupi.

Provjerite sastave > https://bit.ly/3Yw8nbd
Može li Hajduk neokrznut proći teško gostovanje u Koprivnici i pobjeći rivalima na četiri boda prednosti, vaša prognoza rezultata?

Više o utakmici > https://bit.ly/3Yw8nbd
KRAJ! Dinamo je osvojio samo bod kod Istre 1961 u Puli. Nažalost, čini se da je nakon utakmice izbio fizički okršaj između Bjelice i Tramezannija. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/4h8Q433