Tenis
SPORTOVI
Tenis
GENI TATINI

Sin Gorana Ivaniševića osvojio naslov prvaka Hrvatske

Među osvajačima zlata na dvoranskom teniskom prvenstvu ističe se ime Emanuela Ivaniševića.

Goran i Emanuel Ivanišević (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Prošlog tjedna u Ogulinu je održano dvoransko državno prvenstvo za tenisače do 16 godina, odnosno u juniorskoj konkurenciji.

Zlato i srebro u singlu za Split

Prvak u singlu postao je Duje Markovina, inače najbolje postavljeni hrvatski junior, koji je u finalu rezultatom 6:1, 6:4 savladao Franu Sučića. Zanimljivo je kako su obojica članovi kluba Split 1950, koji je tako dobio prvaka i viceprvaka države.

Korak dalje Sučić je otišao u konkurenciji parova, gdje je zaigrao zajedno s Emanuelom Ivaniševićem, sinom Gorana Ivaniševića. Emanuel inače dolazi iz TK Zagija.

Jedno zlato i u veliku tenisku obitelj

Oni su i finalu savladali Doriana Stiblika i Antona Stipetića rezultatom 6:1, 4:6, 10:6.

Time je stariji sin legendarnog tenisača postigao svoj najveći uspjeh dosad. Nastupio je Emanuel i u pojedinačnom turniru, no već u prvom kolu naletio je na gore spomenutog Markovinu.

Emanuel inače vrlo često trenira ili igra sa svojim ocem, a bilo bi to i češće da on nema puno obaveza kao trener Novaka Đokovića. Sve u svemu, lijepo je vidjeti da se loza nastavlja. Kakve će Emanuel imati rezultate kad dođe do seniora, ne možemo znati, ali drago nam je što prezime Ivanišević u hrvatskom tenisu i dalje egzistira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider