Tenis
SPORTOVI
Tenis
komentar saše lugonjića

"Ono što je Jordan u košarci, to je Federer u tenisu. Marin je izgubio od najvećeg"

Saša Lugonjić javio se iz Londona nakon što je Marin Čilić izgubio finale Wimbledona od najvećeg tenisača svih vremena Rogera Federera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško je komentirati finale najvećeg i najuglednijeg teniskog turnira na svijetu, kada je jedan od igrača ozlijeđen i ne može pružiti svoj maksimum. Upravo se to dogodilo u nedjeljnom finalu All England Cluba, u kojem je Roger Federer slavio protiv Marina Čilića sa 6:3, 6:1, 6:4.

Iz Londona se za Dnevnik Nove TV javio reporter i poznati teniski zaljubljenik Saša Lugonjić.

"Ovaj rezultat na Wimbledonu trebao bi biti odskočna daska za Čilića, koji će u sljedećih nekoliko godina ostvarivati velike rezultate. Marin je pokazao samopouzdanje, fokus, odlučnost, agresivnost u igri. On u svojoj 29. godini igra najzreliji tenis svoje karijere. Kada pogledamo kako se tenis razvija, onda s velikom dozom optimizma možemo gledati na nastavak njegove karijere.

US Open je za dva mjeseca, a velika je neizvjesnost što će biti s Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayjem koji muku muče s ozljedom i formom. Rafa Nadal definitivno nije igrač koji je nepobjediv u New Yorku kao što je to slučaj u Roland Garrosu, pa možemo zaključiti da će Roger Federer opet biti prvi favorit za osvajanje naslova. Odmah uz njega ili među najvećim kandidatima bit će i Marin Čilić.

Našeg su tenisača nakon osvajanja US Opena 2014. godine znali nazivati "one slam wonder", odnosno čudo za jedan Grand Slam, no Marin je ovdje pokazao da tome nije tako. Vjerujem da će nam u godinama koje dolaze još pružati puno zadovoljstva.

Roger Federer osvojio je svoj 19. Grand Slam naslov, 8. Wimbledon i ako je ikada prije bilo sumnje, danas je više nema. Ono što je Michael Jordan u košarci, to je Roger Federer u tenisu. Marin Čilić danas je izgubio od najvećeg tenisača svih vremena", zaključio je teniski ekspert Saša Lugonjić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider