Tenis
SPORTOVI
Tenis
nedodirljivi španjolac

Nadal ostao kralj Roland Garrosa: Rafa razbio Đokovića i izjednačio se s Federerom!

Rafael Nadal obranio je naslov pobjednika na Roland Garrosu nakon pobjede u finalu nad Novakom Đokovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael Nadal pobjednik je Roland Garrosa. Španjolac je uvjerljivo sa 6-0, 6-2, 7-5 pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i po 13. put u karijeri osvojio naslov pobjednika na pariškoj zemlji.

Pitanje pobjednika u nijednom trenutku nije bilo upitno, a jedino je treći set bio donekle zanimljiv. Đoković se odlično držao do 5-5, bio je nadomak osvajanja trećeg seta, ali kada je Rafa napravio break za 6-5 bio je priči kraj. 

U prvom setu Đoković nije stigao ni do jednog gema, dok je u drugom jedva stigao do dva. Stvari su se zakomplicirale donekle u trećem kada je Đoković vratio break zaostatka kod 2-3 i počeo igrati puno agresivnije, no nije uspio slomiti najvećeg zemljaša svih vremena. 

 

"Čestitke Novaku za još jedan sjajan turnir. On je mene razbio u Australiji, sada ja došao red na mene. Igrali smo mnogo puta međusobno, a danas sam ja bio bolji", izjavio je Nadal.

gol expired Važna pobjeda Vatrenih protiv Švedske u Ligi nacija: Kramarić ušao i donio pobjedu! divider

 

Bio je ovo 56. međusobni susret trenutno dva najbolja igrača na svijetu i deveti u finalima grand slama. Ukupan omjer je sada 29-27 za Đokovića, a u finalima grand slamova je 5-4 za Nadala.

Španjolac je osvojio i svoj jubilarni, 20. grand slam naslov čime bi se izjednačio sa Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu svih vremena.

"Ovo je doista vrlo teška godina. Pobijediti ovdje mi znači sve. Nije trenutak razmišljati o rekordima jer mi je najbitniji Roland Garros, koji mi znači sve u karijeri. Igranje u Parizu meni je uvijek bila inspiracija".

Đoković je ostao na 17 grand-slamova, a iako mu je naruku igrala činjenica da se finale Roland Garrosa igralo sredinom listopada, u uvjetima koji mu više odgovaraju, Nadal je bio prejak.

"Nadal je veliki prvak, pokazao je to danas i ovo je još jedno veliko iskustvo za mene. Bio je težak meč za mene i nisam zadovoljan kako sam odigrao. Potpuno me je nadigrao, a ja sam mogao i morao bolje", rekao je Đoković.

Andrej Kramarić Pogledajte sve golove u novoj pobjedi Hrvatske: Sjajna akcija za vodstvo i ubojiti Kramarić za pobjedu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider