Tenis
SPORTOVI
Tenis
sredili nijemce

Ivan Dodig i Austin Krajicek plasirali se u polufinale parova na Roland Garrosu

Ivan Dodig se s Amerikancem Austinom Krajicekom plasirao u polufinale muških parova u Roland Garrosu

Dodig i Krajicek (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig se s Amerikancem Austinom Krajicekom plasirao u polufinale muških parova u Roland Garrosu, oni su nakon tri sata igre u četvrtfinalu svladali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 7-6 (6), 5-7, 6-4.

Prošlogodišnji finalisti u prvom su setu propustili po jednu set-loptu kod vodstva 5-4 i prednosti od 6-5, oba puta na servis suparnika, da bi u "tie-breaku" prvo spasili jednu set loptu njemačkog para prije no što su realizirali svoju ukupno treću priliku za osvajanje prve dionice.

Roland Garros VIDEO Suze skupljačice loptica prekinule meč na Roland Garrosu, Japanka diskvalificirana divider

I u drugom setu su Dodig i krajicek imali po jednu "break-loptu" kod rezultata 4-4 pa kod 5-5, ali ih nisu realizirali da bi kod servisa za ulazak u drugi "tie-break" propustili 40-0 i još dvije prednosti prije no što su Krawietz i Puetz iskoristili svoju prvu set-loptu.

Ipak, u odlučujućem trećem setu hrvatsko-američka kombinacija je ostvarila "break" odmah u prvoj igri i tu prednost zadržala do kraja.

U polufinalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa.

Nole u polufinalu singla

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u polufinale ovogodišnjeg Roland Garrosa, on je u četvrtfinalu nadigrao Karena Hačanova sa 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4.

Za Đokovića, koji je slavio u Parizu 2016. i 2021. godine, ovo će biti čak 12. polufinale Roland Garrosa, a suparnik u petak bit će mu bolji iz ogleda trenutačno prvog igrača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza i Grka Stefanosa Tsitspiasa.

 

ČETVRTFINALE:

Novak Đoković (Srb/1) - Kafren Hačanov (11) 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider